Ревю - Huawei P60 Pro достига нови висоти в мобилната фотография

Павлин Луканов 10 май 2023 в 13:42 24622 0

Huawei P60 Pro

Снимка Павлин Луканов

Huawei P60 Pro достига нови висоти в мобилната фотография

Най-новият смартфон флагман на Huawei вече е факт и това е Huawei P60 Pro, който тази седмица дебютира в Европа. Устройството определено е достоен наследник в популярната серия P, която е с акцент върху фотографията, като днес ще ви запознаем отблизо с най-важното, което трябва да знаете за него.

Дизайн, който впечатлява

Новото попълнение има отличителен дизайн, който от компанията определят като Eye of Light. Той е свързан с новата визия на секцията с основната камера, в която се отличава голям ринг около главния сензор. Под и над него са разположени другите два обектива, като резултатът е красив класически масив от камери. Заложено е също така на екран с четиристранна извивка, както и по-заоблени ръбове. Моделът е с тегло 200 гр., което го прави удобен за работа в ежедневието, а освен това има и водоустойчивост IP68, което означава, че няма да имате неприятности дори да влезете с него в басейна.

P60 Pro се предлага в два варианта, Rococo Pearl и черен. Първият от тях включва Pearl Texture покритие на гърба, което е базирано на естествен минерален перлен прах. Производственият процес е такъв, че всяко устройство има различен, уникален гръб, което означава, че ще разполагате с единствен по рода си телефон. С него определено ще привличате вниманието, но освен това той може да бъде и отличен, стилен аксесоар. Версията в черно е с пясъчно стъклено покритие против пръстови отпечатъци и също изглежда, а и се усеща доста приятно на допир.

Отличен екран, висока производителност и ефективна батерия с бързо зареждане

Новият модел има впечатляващ 6.67-ичнов OLED дисплей с LTPO панел. Това означава, че можете да разчитате на адаптивна честота на картината от 1 до 120 херца в зависимост от съдържанието и винаги ще имате оптимална картина. Така графиката дори при екшън игрите ще е плавна, а интерфейсът е светкавични бърз.

Освен това има покритие на цветовата гама P3, което означава, че получавате точно пресъздаване на цветовете, както и поддръжка за 1440Hz PWM Dimming и двоен TUV сертификат. Всичко това води до възпроизвеждането на невероятна картина, като ще се насладите на снимки, филми, сериали и др. в пълния им блясък.

Екранът има защита от Kunlun стъкло, с което значително се подобрява здравината и се увеличава устойчивостта при падане до 10 пъти, това в комбинация със сертификацията за водоустойчивост, прави модела достатъчно издръжлив, че да се справи с ежедневните предизвикателства. Под дисплея има и ефективен скенер на отпечатъци за бързо и защитено отключване на устройството.

За високата производителност се грижат чипсет Snapdragon 8+ Gen 1 4G и 8GB RAM, които ще се справят с всички задачи с лекота. Независимо дали стриймвате видео, играете на игри, браузвате или създавате съдържание, устройството работи бързо и безпроблемно. Има също така 256GB вградена памет, която може да съхрани голямо количество съдържание, с опция за добавяне на NM памет карта.

От компанията са добавили и батерия с голям капацитет от 4815 mAh, но въпреки това устройството е с дебелина 8.3 мм., постигайки елегантна визия. Има също така поддръжка за жично зареждане до 88W, както и безжично до 50W. При режим на турбо зареждане получавате 50% заряд за 10 минути. Също така можете да разчитате на солидна издръжливост с над ден с един заряд, а ако стигнете до там, има и ефективен режим за пестене на енергия.

Камера на върха на класацията

Huawei P60 Pro оглавява класацията на експертите от DXOMARK, получавайки 156 точки, което е атестат за фотографските му възможности. Той има тройна основна камера в комбинация от 48MP Ultra Lighting Camera (F1.4~F4.0 с OIS), 13MP Ultra-Wide Angle Camera (F2.2) и 48MP Ultra Lighting Telephoto Camera (F2.1 с OIS). Главният RYYB сензор е с ултра светлочувствителност и автоматично регулируема физическа бленда, постигайки ярки снимки при слабо осветление, включително запазвайки детайлите в кадрите.

Моделът може да се похвали с висок динамичен диапазон в сцени с по-високи съотношения светлина към тъмнина, като изгрев и залез, зазоряване и здрач, чрез Texture Engine на XD Fusion Pro. Така ще запазите в оптимално качество изгревите и залезите, на които сте свидетели и на живо.

Това обаче не е всичко, тъй като разполагате и с отлично решение за зуум фотографията, включително и при нощни снимки. Това е възможно с използването на бленда F2.1, най-голямата в индустрията за перископен телефото обектив. Така се улавя повече светлина и можете да разчитате на оживяващи снимки при разходка в града, но и сред природата. Със сигурност ще харесате и режимът Super Moon за отлично представяне на далечната луна, като същевременно се запазват детайлите на обектите в околната среда.

Определено сме впечатлени от способностите на камерата, както по отношение на качеството през дена, така и през нощта. Можете да разчитате на P60 Pro във всякакви светлинни условия, като той няма да ви подведе. Моделът е особено подходящ и за тези от вас, които обичат да снимат обекти от разстояние, включително животни. Това обаче не е всичко, тъй като чрез опцията за зуум ще можете да снимате и детайлни макро кадри, разкривайки всички черти на обектите, доста ефектна и ефективна опция за насекоми, растения и т.н.

Телефонът снима видео до 4K, както и предлага интересни режими, включително за едновременен запис с предната и задна камери, както и забързан и забавен кадър. Можете да разчитате и на 13MP камера за отлични селфита. Тук са налични и някои опции за разкрасяване, както и портретен режим. Тази камера е използвана и от системата за отключване чрез лицево разпознаване.

Софтуер и екосистема

Huawei залага на EMUI 13.1 с магазина за приложения AppGallery. Тази нова версия представя 3D Weather AOD (Awlays on Display), който илюстрира дъжд, сняг, облачно или слънчево време с 3D ефекти и динамично изпраща известия за промени във времето. Освен това има и опция за персонализиране на екрана при заключен дисплей със свои собствени снимки.

Интерфейсът на камерата въвежда Camera Zoom Ring, който прави снимането по-интуитивно, а и мащабирането по-функционално. Бързото меню на камерата също показва икони на често използвани режими, което улеснява работата с камерата само с една ръка.

Иначе в AppGallery разполагате с избор измежду приложения в 18 категории, които обхващат глобални и местни решения, включително навигация и транспорт, новини, социални медии, финанси, развлечения и други. Освен това от известно време смартфоните Huawei вече имат бърз и лесен достъп до приложения на Google директно през AppGallery.

За финал

Започваме с нещо, което най-вероятно ви интересува доста, а именно цената. Считано от 9 до 21 май 2023 г. включително, Huawei P60 Pro ще се предлага за предварителна поръчка в комплект с Watch GT 3 Active (46мм) на препоръчителна цена от 2349 лв. в А1, Виваком, Yettel, Технополис, Техномаркет, Зора и избрани партньори на дистрибутора Polycomp.

Huawei P60 Pro ще допадне на тези от вас, за които е важно да имат смартфона с най-добрата камера. С него ще можете да снимате във всякакви светлинни условия, като особено впечатляващи са постиженията му при нощната фотография. Освен това можете да разчитате и на иновативна телефото оптика, с която ще се доближите и до по-отдалечени обекти, запазвайки качеството.

Разбира се флагманът може да се похвали и с отлични свойства във всички важни насоки. Това включва невероятен дисплей с плавна графика, производителност от висок клас, с която всичко работи бързо, както и батерия с висок капацитет и ефективно зареждане. На фона на това P60 Pro е и с изключителен дизайн, особено версията Rococo Pearl, която е с уникална визия на покритието на гърба за всяка бройка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!