Производството на машини - Унитех Ко ЕООД

OFFNews 20 юли 2021 в 16:39 2035 0

Днес машините стоят в основата на всичко. Реално цялото ни ежедневие е управлявано от тях – от събуждането, през действията ни в рамките на работния или почивния ден, до начините за почивка, докато си легнем.

Но когато говорим за машините като част от производствения процес, нещата са по-специфични и строго специализирани. За да бъдат по-успешни и по-конкурентоспособни, производителите трябва да разполагат с по-интелигентни и по-гъвкави машини.

Производство на машини за ХВП

Един от производителите на машини и оборудване за хранително-вкусовата промишленост разполагащ с сериозен, дългогодишен опит е българската фирма Унитех Ко ЕООД. Тя е създадена през 1999 г. в гр. Габрово.

През годините дружеството е развило богата продуктова гама - пакетиращи и опаковъчни машини, дозиращи устройства, етикиращи линии и др. В добавка - тя предлага на своите клиенти 24/7 техническа поддръжка.

Пред всяка компания стоят редица предизвикателства, с които трябва да се справи в процеса на работа. Ако тези пречки не бъдат идентифицирани и разрешени, те възпрепятстват способността за вземане на успешни бизнес решения.

Специализираните производители на производствени машини често се сблъскват с предизвикателства при внедряването на бързи производствени процеси в рамките на своята организация, което би позволило рационална работна среда. В производствената среда, например, еднофункционалните машини заменят всичко с едно оборудване, което покрива целия производствен процес.

За да реализират обаче по-добра продуктивност, да привлекат повече клиенти и да отговорят на специфични нужди, производителите трябва да предложат по-интелигентни и по-гъвкави машини от своите конкуренти.

Нововъзникващите технологии на Четвъртата индустриална революция предоставят на компаниите за индустриално оборудване свободата и гъвкавостта да увеличат разнообразието на своите предложения, за да привлекат повече бизнеси и да станат по-гъвкави към постоянно променящите се пазарни изисквания.

Интелигентно производство

Днес, повече от всякога интелигентното производство има потенциала да въоръжи компаниите за индустриално оборудване с данни в реално време, за да оптимизират своите машини, да контролират инвентара, да създадат нови нива на производителност и да включват планове за следпродажбено обслужване.

Без значение дали става въпрос за проектиране на нова производствена линия за преработка на храни или за надграждане на вече съществуваща линия, има редица фактори, които един производител трябва да вземе предвид при очертаване на спецификациите на оборудването, включително скорост на работа на продукта, формата на опаковката, температура и много други.

Мениджърите на заводи често се обръщат към различни доставчици, за да предоставят различни компоненти, но е от съществено значение да има стандартизирано оборудване за подобряване на ефективността, производството, хигиената и естетиката.

Неподходящото или несъвместимо оборудване може да означава загуба на време за производство и загуба на доход. Независимо дали се добавя единично оборудване или се проектира пълна производствена линия от нулата, подробните стандартни изисквания трябва да бъдат ясни на целия екип, участващ в процеса на проектиране.

Например, няколко ключови въпроса, които трябва да бъдат разгледани при разработването на списък със спецификации на оборудването за доставчици, са местоположение и фактори на околната среда, включително сеизмични проблеми, влажност и надморска височина. Важно е да се обърне внимание на продуктите и температурата, при която той може да се произвежда и съхранява.

Наред с това важни въпроси са каталожен номер на продукта, производствени норми и изисквания за размера на опаковката, необходимите да се приложат санитарни практики (ако има такива), какви са изискванията за вида, условията на съхранение, контрол, електроника, конфигурации.

Хигиена при машините за хранително-вкусовата промишленост

Говорейки за машини от хранително – вкусовия сектор, хигиената е критичен фактор, който трябва да залегне още в етапа на проектиране на една машина. Тя трябва да бъде лесна за поддръжка и дезинфекция, да може да бъде обслужвана лесно от работниците, да бъдат достъпни всички зони за измиване. Освен това една машина трябва да е така конструирана, че да няма цепнатини, в които може да се задържа вода или препарат и така да се създаде дом за бактериален растеж.

Спецификации на машините за ХВП

Спецификациите на машините за ХВП са важни за всички предварително определени критерии за ефективността на машината. Наред с това трябва да се мисли и по въпроси като маркиране, палетиране и освобождаване на крайния продукт. Затова е важно когато един производител избира фирма за разработка, инженеринг и производство на оборудване за хранително-вкусовата промишленост – от единични машини до технологични линии и предприятия, да намери такава, която може да му предложи авангардни технологични решения на всички изисквания и да работи за конкретното решаване на проблемите.

Българската фирма Унитех Ко ЕООД е фокусирана изцяло върху растежа на своите клиенти, поставяйки техните интереси в центъра на ежедневната си дейност. Безплатната 24/7 техническа поддръжка, стремежът към иновации, както и следването на най-актуалните тенденции в индустрията, превръщат фирмата в надежден партньор на всеки участник в хранително-вкусовата промишленост.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews