Компютрите втора ръка - плюсове и минуси

OFFNews 25 февруари 2020 в 12:05 2918 0

Както вече е известно, въпросът за покупката на компютри втора употреба има както своите привърженици, така и противници. Последните твърдят, че ако заложите на вече употребяван компютър, вероятността да се сблъскате с различни скрити дефекти е много по-голяма, отколкото ако си купите чисто нова машина. Липсата на гаранция също е сред един от най-спряганите аргументи, както и опасението, че клиентът не е защитен от измами, тъй като може да се окаже, че при повторен опит да се свърже с продавача, той вече е неоткриваем.

Наистина, част от тези неприятни сценарии понякога наистина се сбъдват. Но това е не защото купуването на реновирани компютри като цяло е ненадеждно, а защото клиентите не са запознати с това как да избират фирмите, на които да се доверят.
Затова сега ще разгледаме в детайли всички по-важни неща, на които да се обърне внимание при покупка на лаптопи или настолни компютри втора ръка, за да останете наистина удовлетворени и щастливи от новата придобивка.

Плюсове при покупката на компютри втора употреба

Нека най-напред обърнем внимание на предимствата на това да се сдобием с компютър втора ръка, за да можем да направим правилна преценка и да вземем правилното решение, за което да не съжаляваме на по-късен етап.

Безопасна покупка на употребявани компютри – какво трябва да знаем

Хората, които търсят варианти за покупка на употребявани компютри, най-често си задават един основен въпрос – откъде да намерят надежден компютър втора ръка, в изправност и евентуално с опция за сервизна поддръжка.

Най-лесният начин да се отговори на този въпрос е просто да се потърси онлайн някоя реномирана и вече утвърдена фирма за внос и продажба на употребявана компютърна техника.

Ако изпълните това условие, минимализирате от раз по-голямата част от евентуалните опасения – вероятност да бъдете подведени или измамени, закупуването на стока, която не отговаря на описаното качество, а също така и не трябва да забравяме по-големия избор, който предлагат фирмите, които се занимават отдавна с маркови компютри втора ръка.

Предимствата на реномираните доставчици са големи

Това е безспорен факт, тъй като купувайки употребяван компютър от надежден доставчик, вие сте защитени от измами и получавате най-доброто:

• Абсолютно изправни и евтини компютри втора ръка
• Качествени компютри втора ръка на изплащане
• Инсталирани и напълно готови за употреба компютри втора ръка с windows
• Пълен набор от конфигурации
• Легален софтуер на конкурентна цена
• Гаранционен и извънгаранционен сервиз
• Консултации и помощ за всичко, свързано със закупения компютър
• Гаранция

Произходът на компютрите и компонентите втора ръка е много важен

Другото безспорно предимство на покупка на употребявани компютри е, че те са с легален и доказан произход. Ако се обърнете към надежден партньор, ще получите най-добрите модели от популярни и доказали се вече на пазара марки като Elo, LG, ATI, Zebra, и др., Lenovo, Dell, Toshiba, Symbol/Motorola, Datalogic, Sony, HP, Nec, Fujitsu, Nvidia, Eizo, Samsung.

Цената също не е без значение

Разбира се, тъй като става въпрос за компютри втора употреба, тяхната цена ще бъде много по-приемлива и това ще ви помогне да направите супер изгодна сделка – високо качество на сравнително ниска цена. За всички, които се интересуват от новите технологии, именно такъв подход им предоставя шанс да се сдобият с компютър от мечтаната марка, когато закупуването на нов модел от тази ценова категория е непосилно.

Компютри втора ръка на изплащане

Подобно на своите чисто нови събратя, компютрите втора ръка също могат да бъдат купени на изплащане. Много хора дори не подозират това и бързат да се възползват от подобните оферти, предлагани от търговците на нови компютри и така ненужно харчат повече. Специализираните фирми за продажба на реновирани компютри имат не по-малко изгодни условия за лизинг.

Минуси при покупката на компютри втора употреба

Най-големият и единствен минус, ако това може да се нарече по този начин, е трудността, която потребителите срещат при избора на правилния доставчик. Но този риск съществува и що се отнася до покупката на всеки друг вид техника, а и не само при нея. Затова просто се информирайте добре, преди да решите на коя фирма да се доверите.

Водещото при избора следва да е сериозното присъствие на пазара на доставчика – ако компанията развива дейност дълги години, както е при директния вносител от Германия PCLife то едва ли се е задържала там случайно. А намерите ли надежден партньор, тогава е много лесно – ще получите необходимата консултация и разбира се, по-нататъшна подкрепа, ако възникне нужда от такава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!