Каква е разликата между „органичен” растеж и SEO растеж

OFFNews 05 октомври 2022 в 15:48 623 0

Снимка

Щом сте се натъкнали на тази публикация, има голяма вероятност или да сте SEO ентусиаст, или да сте собственик на бизнес, който се интересува от това да разрасне своят бизнес, чрез дигитална реклама. Напълно разбираемо действие, имайки предвид, че 75% от търговията в света вече се осъществява чрез интернет, като един от най-ярките представители за това е Amazon.

Какво е добре да знаете за растежа на един сайт

Когато искаме да закупим нещо скъпа пред нас има два варианта – да вземем пари на зеем или да спестим достатъчно, за да го закупим, без значение къща, електроника или кола. Този подход важи за много неща, а в случая на този текст важи и за растежа на един сайт.

Ако трябва да се опрости, SEO-то е като растеж на един сайт, но на стероиди тъй като това е целенасочено ориентиране на сайта спрямо множество фактори (около 200), за да могат повече хора да го видят. Когато мислим за оптимизация, здравословен подход към темата е да се замислим за това, през какви процеси преминава един потребител, за да стигне до нас.

Но преди да навлезем в темата, е добре първо да уточним какво представляват “органичен растеж” и SEO растеж.

Органичен растеж

Ако трябва да се върнем към аналогията във въведителната част, това е постепенно, равномерно и сигурно натрупване на трафик към вашият сайт. Това се случва с много време, чрез препоръки и търсеният – вашият сайт постепенно може да се изкачи в ранглистата на търсачките и така да се получи лавинен ефект.

Но това, както може ви става ясно, отнема много, много време – и макар и да е естествен растеж, не е гаранция за успех. Докато вие бавно се издигате нагоре, много от вашите конкуренти се възползват от услугите на професионална SEO агенция, която подсилва вниманието към тяхната дейност.

Те крадат вашите клиенти, и дори и да имате по-добрият продукт, това няма значение понеже повече хора знаят за техния. Ако искате да заемете правилното място в търсачката, то е разумно да използвате и вие услугите на професионалисти като IdeaMax.eu, които имат повече от 10 години опит в сферата на оптимизирането.

SEO растеж на сайт

При SEO оптимизацията нещата са значително по-различни – това е целенасочено усилие за привличане на повече внимание, като методите за постигане на това варират страшно много. Има много неща, които една агенция за оптимизация на сайт може да направи, за да помогне на вашият сайт, като в основата на всички е добра проучване на вашата ниша и това, което хората търсят.

За да се прецени как най-добре да се процедура, първата стъпка при OnSite оптимизация, е да се прецени КАК точно хората търсят за видът услуга или продукти, които предлагате. Това е толкова важно и все пак множество агенции не успяват правилно да подсигурят тази информация.

SEO-то е, както казахме, модифицирана версия на органичният растеж на един сайт,като целта му е да привлече вниманието на хората към вашата страница. Това много често се случва във формата на външна публикация сочеща към вашият сайт, сякаш независим източник ви препоръчва – подобно на примерът с органичният растеж.

Това предимство, което „естествените” сайтове имат пред оптимизираните, е че са изградени в рамките на десетки години, а това в очите на търсачки като Google е огромно предимство, тъй като е много по-малка вероятността да сте измамник. В днешно време е рядкост сайт препоръчан от интернет гиганта да е всъщност измамен сайт целящ да открадне информация или пари от вас, но това някога не беше рядкост.

За това търсачката изпитва параноя и предпочита сайтове с по-голям стаж в сферата, но добрата новина е, че дори и да сте нов сайт, все пак можете да се класирате на първо място с SEO агенция като IdeaMax. Старостта на сайта не единственият фактор, има още други 200, които играят важна роля, и една професионална агенция би се заела със всички.

Разбира се, нивото на успехът на тяхната дейност зависи от техният опит и знания, тъй като сферата на оптимизация е непрекъснато адаптираща се, а се изискват знания и опит, за да се знае как най-добре може да се адаптира. Новостите трябва да бъдат разбрани, а старите и значими неща трябва да бъдат използвани за строеж на бъдещето.

Най-добрият подход тук е да не си правите експерименти, не се изкушавайте от агенции, които ви предлагат ниски цени и звездни резултати, понеже няма как една такава агенция да ви предостави каквито и да са умения. Цената на една добра SEO оптимизация не трябва да пада под 800 лева, всичко по-ниско от това е просто или породена от алчност или от невежество – и в двата случая стойте на страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови