Huawei nova 9 SE е свежо попълнение в средния клас

OFFNews 24 март 2022 в 10:16 17523 0

Huawei има нов смартфон в средния клас, който е част от серията nova 9. Става дума за nova 9 SE, който от тази седмица вече е в продажба и в България, а именно с него ще ви запознаем отблизо в настоящия материал. Устройството е насочено към младите и активни потребители, като за целта не е и сред особено скъпите предложения на пазара.

Приятен дизайн и качествен екран

nova 9 SE е сравнително тънък, като е с дебелина от 7.94 мм, а теглото му е 191 гр. У нас той се предлага в цветовете Crystal Blue, Pearl White и Midnight Black. Първата опция е най-интересна, като има 3D стъклено покритие на гърба и нанотекстура. Освен това прави впечатление градиентният ефект с преливащи се цветове. Гърбът е извит, а приятен акцент в него е основната камера в овална секция.

Отпред откриваме екран с тънки рамки отстрани и отгоре. Той е и доста голям при диагонал 6.78 инча, а има и висока честота на опресняване до 90Hz, което позволява постигането на гладка анимация и ефекти при ежедневната работа и гейминг.

Използван е IPS панел, който може да пресъздава 16.7 милиона цвята при прилични свойства, включително и по отношение на яркостта. Благодарение на големия дисплей с добри качества, можете да се насладите на филми, сериали и всякакво друго съдържание. Това важи и за снимките, включително заснетите с устройството.

Добра производителност и 66W бързо зареждане

Достигаме и до хардуера в основата на телефона. За добра производителност той разчита на чипсет Snapdragon 680 4G. Освен него има голямо количество памет, 8GB RAM и 128GB памет за файлове. Това дава възможност на nova 9 SE да се справя с голяма част от мобилния софтуер – програми и игри. Интерфейсът работи плавно и без засичания.
Телефонът разполага с батерия с капацитет 4000 mAh, но освен това откриваме много ефективно бързо зареждане. То е с мощност до 66W с включеното в комплекта зарядно. Така с едно кратко зареждане от 15 минути получавате цели 60% заряд, а за 36 минути получавате пълен заряд. Това е от полза когато имате малко време да презаредите преди следващия ангажимент.

108MP камера

nova 9 SE е с основна камера с четири сензора, което ѝ придава голяма гъвкавост при снимане в различни условия. В нея доминира 108MP главен сензор, подпомогнат от 8MP за обширни сцени и два 2-мегапикселови съответно за макро кадри и портретни ефекти.

Когато околната светлина е добра, снимките са с добро качество и можете да разчитате на адекватно пресъздаване на цветовете. Правят впечатление бързото снимане и добрата система за фокус. Има и ефективно решение за нощната фотография със съответния режим, с който снимките в тези условия са възможни и с добро за този клас качество.

Сензорът за обширни кадри е предназначен за тези ситуации, в които искате да обхванете по-голяма зона. Това включва красиви пейзажи, градска гледка от високо, морската шир и т.н. Добра добавка е и макро сензорът, който е специализиран за снимки на обекти отблизо. Така можете да снимате насекоми, растения, малки обекти и т.н. Последният сензор също е специализиран и е предназначен за портретна фотография с боке ефекти където задният план е размазан.

Камерата има и система с изкуствен интелект (AI), която при активиране засича някои сцени, а на базата на това се прилагат и настройки за заснемане, които подобряват картината. Такива сцени са на сняг, залез/изгрев, домашни любимци, цветя, храна и т.н.

Впечатлява възможността за започване на запис на видео с основната камера и да превключите към селфи сензора, без да спирате. Има и опции за едновременен запис с основната и селфи камери, когато например искате да покажете реакцията си на случващото се. Отлични функционалности за влогове и ако често обичате да снимате клипове на какво ли не.

Селфи камерата е 16-мегапикселова и особено подходяща за снимки в различни условия. И тук има портретен режим, както и филтри. Добавен е и нощен режим, с който да постигате прилични резултати и при оскъдна светлина.

Софтуер

Ако следите технологичният сектор то навярно сте запознати с това, че актуалните смартфони на Huawei идват с магазина за приложения AppGallery. Това е така, тъй като липсват услугите и приложенията на Google. Ако преминавате от стария си телефон с Android/iOS можете да използвате програмата Phone Clone. С нея се клонират някои данни, а това може да включва контакти, снимки, клипове и дори някои приложения.

Наличен е и магазинът AppGallery, който включва търсачката за приложения и игри Petal Search. С това решение ще можете да се сдобиете с програми и игри, които не са налични във вградения магазин. Някои приложения на Google работят чрез специалната програма, която можете да намерите в AppGallery – Gspace.

На фона на това в магазина AppGallery постоянно се добавят нови приложения и игри, включително и локални такива. Платформата поддържа всички основни социални мрежи и приложения за чат, включително Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, Viber и т.н. Има и програмите на операторите, Yettel, MyVivacom и My A1.

В частта за банкиране са достъпни DSK Smart, RaiMobile, UBB Mobile, m-Postbank, My Fibank и т.н. Налични са също Phyre, A1 Wallet и Pay by Vivacom. За онлайн поръчки и пазаруване можете да изтеглите или стартирате eMAG, Domino’s Pizza, Takeaway, Happy, Grabo, Lidl/Lidl Plus, Aliexpress, Obuvki.bg, ZARA и др.

За финал

От тази седмица Huawei nova 9 SE вече е наличен в търговската мрежа у нас с препоръчителна цена 649 лв., а освен това се предлага през трите телекома. До 3 април всеки закупил nova 9 SE ще го получи в комплект с безжичните слушалки FreeBuds 4i. Има и 12-месечна застраховка на дисплея. Тя важи за всички нови телефони от този модел, които са закупени в периода до 23 юни и трябва да се активира в приложението My Huawei, в рамките на 30 дни след активиране на самия телефон.

nova 9 SE е добро попълнение в средния клас, като идва със свеж дизайн, който ще впечатли хората около вас. Освен това е наличен голям екран, подходящ за филми и снимки. Цялостната картина се допълва от прилична производителност, 108-мегапикселова камера и 66-ватово бързо зареждане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!