Brother представя нова серия от достъпни лазерни принтери и мултифункционални устройства за бизнеса

11 нови модела предлагат усъвършенствани възможности, висока скорост и качество на печат на цени от 140 лв. без ДДС

OFFNews 08 декември 2014 в 15:22 3057 0

Brother представи новата си серия лазерни устройства, които са насочени към бизнес потребителите. Тя включва общо 11 лазерни устройства – 4 принтера и 7 МФУ, които ще се предлагат на атрактивна цена.

Японската фирма е със силни позиции на пазара на лазерни устройства в сегмента малкък и среден бизнес. При новите устройства се залага на увеличена скорост на печат, по-ниска консумация на енергия и добавянето на полезни допълнителни функции към моделите.

Макар фокусът да е върху достъпната цена на придобиване и изгодната себестойност на печат, новите модели се характеризират с високо качество и надежност, с които традиционно се отличава марката.

11 модела за всички нужди на бизнеса

Лазерни принтери

Базовият модел HL-L2300D се характеризира с увеличена скорост на печат в сравнение с предшестващия модел – тя вече е 26 стр./мин. Освен това той притежава вграден модул за двустранен печат и тава за 250 листа.
При модела HL-L2340DW е добавена поддръжка на безжични мрежи и възможност за мобилен печат, както и едноредов LCD дисплей за по-бърз мониторинг на състоянието, и настройка.
При моделите HL-L2360DN и HL-L2365DW скоростта е допълнително увеличена до 30 стр./мин.

Мултифункионални устройства

Устройствата DCP-L2500D, DCP-L2520DW, DCP-L2540DN и DCP-L2560DW могат да сканират, копират и принтират, имат и стандартно двустранен печат. Те са базирани на лазерните принтери, описани по-горе, но разполагат с увеличена до 32 MB оперативна памет и двуредов LCD дисплей.

Моделът DCP-L2540DN разполага с автоматично листоподаващо устройство с капацитет 35 листа и поддръжка на езиците за описание на страници PCL6/PS3.

Флагманът DCP-L2560DW има 64 MB памет, 6.8 см цвет тъч екран и поддръжка на Brother Web Connect – опция за работа с отдалечени файлове, съхранени в облака и тяхното споделяне.

Всичко в едно

 

Към изброените осем устройства се предлагат и три модела, които в допълнение към възможностите за сканиране, копиране и печат, разполагат и с факс функции. Това са моделите MFC-L2700DW, MFC-L2720DW и MFC-L2740DW.
Стандарт отново е двустранният печат, в допълнение е листоподаващо устройство за 35 листа и двуредовия LCD дисплей. Двата най-функционални модела в гамата се предлагат със скорост на печат от 30 стр./мин., 64 MB памет, 6.8 см цветен тъч екран и Brother Web Connect, а модела MFC-L2740DW е с възможност за двустранно сканиране.

Нови иновативни възможности

В синхрон с останалите си моделни линии, където предлага възможности за мобилен печат, Brother осигурява такава възможност и за седем от моделите от новата си серия лазерни устройства – с буква “W” в моделното обозначение. На практика това означава поддръжка на Apple Air Print, Google Cloud Print и приложението Brother iPrint&Scan, което позволява директен печат и сканиране от мобилни устройства, както и работа с облачни услуги.

Новост при линията от достъпни лазерни устройства е наличието на цветен сензорен дисплей при някои модели (DCP-L2560DW, MFC-L2720DW, MFC-L2740DW). Той помага за бързото конфигуриране на продуктите и опростява работата с тях, предлагайки бързи връзки към често използвани функции и достъп до облачни ресурси, от и към които устройствата могат да печатат и сканират самостоятелно.

Сред другите нововъведения в моделната линия са: по-бърз процесор, по-тиха работа, функции за пестене на енергия в неактивен режим, поддръжка на 802.11n и Wi-Fi Direct.

Оптимизиране на разходите за печат

Наред с това Brother отделя специално внимание и на намаляването на себестойността на всяка отпечатана страница. Това става възможно благодарение на модула за автоматичен двустранен печат, предлаган във всички модели от серията, както и на наличието на тонери с голям капацитет, които се заменят отделно от барабана на устройствата.

Устройствата от новата серия DLL на Brother се предлагат на българския пазар на цени от 140 до 239 лв. без ДДС за лазерните принтери и от 205 до 333 лв. без ДДС за мултифункционалните устройства.

За Brother

Brother е световно известна технологична компания, създадена в Япония преди повече от век. В момента има офиси в 44 държави, а продуктите й се продават в повече от 100. Започнала като производител на шевни машини през 1908 г., Brother Group е развила и разширила неимоверно през годините гамата от технологични продукти и услуги, които предлага.

Днес някои от най-известните от тях са принтерите, мултифункционалните устройства, факсовете, етикетните принтери и мобилните печатни решения, които се произвеждат в собствени фабрики на компанията, намиращи се в Япония, Китай, Виетнам, Малайзия и др. азиатски страни.

На Европейския пазар Brother стъпва през 1958 г., като в момента има силно присъствие с търговски офиси в 19 европейски държави, централен офис за Европа в Манчестър (Англия) и две производствени мощности в Европа за рециклиране на консумативи: Великобритания и Словакия. Brother непрекъснато отговаря на променящите се нужди на пазара като патентова и произвежда нови и оригинални продукти.

Продуктовите дизайнери на компанията са създали някои от най-продаваните устройства в Европа, като първото в света компактно А3 мастилено-струйно мултифункционално устройство. Brother е един от лидерите в доставките на печатна техника за малкия и среден бизнес. Освен това, Brother продължава да изследва нови пазари и продуктови сфери, да разработва напреднали технологии и иновации в потребителския софтуер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!