Украинският премиер: Подписваме големи търговски договори с Русия

OFFNews 27 януари 2014 в 11:36 1510 0

Украинският премиер Микола Азаров
Украинският премиер Микола Азаров

Предстои ни да подпишем големи търговски договори с Русия. Това заяви украинският премиер Микола Азаров, цитиран от информационната агенция УНИАН.

Те ще са в областта на авиацията, корабостроенето и други отрасли, уточни Азаров.

Можем да кажем, че след като направихме кратка пауза, получихме възможност да разрешим търговско-икономическите проблеми в отношенията си с Русия, което е крайно важно за нас, посочи Азаров.

Той припомни, че Украйна получи сериозна финансова помощ от Русия. Благодарение на тези средства ние успяхме да реализираме програма за активизация и модернизация на икономиката и повишаване на нейната конкурентоспособност, категоричен е украинският премиер.

Благодарение на тази помощ ние започнахме да подготвяме нашата промишленост за условията на работа в зоната за свободна търговия на ЕС, подчерта Азаров.

В същото времем стана ясно, че в понеделник украинското правителство ще разгледа на закрито заседание ситуацията в страната.

Т.нар. малко заседание на правителството се провежда всеки понеделник, като до него не се допускат представители на медиите. Днес обаче заседанието се провежда в съкратен състав.

В началото на заседанието премиерът нареди да напуснат министрите, които нямат достъп до секретна информация, разказа един от министрите.

По думите му на заседанието не е присъствал и министърът на вътрешните работи Виталий Захарченко. Вместо него за ситуацията в страната докладва неговият заместник Виктор Ратушняк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!