Състезание за най-красив гроб в Русия, победителят грабна 20 хиляди рубли

OFFNews 17 май 2022 в 08:28 8834 7

Състезание за най-красив гроб

Снимка NGS - Новосибирские новости

Всеки един от отборите имаше по един час за да построи и оформи своя гроб.

Три отбора от Севастопол, Омск и Новосибириск участваха в първия в Русия конкурс за най-добре оформен гроб, съобщи местното издание „Новости Новосибирска“. Състезателите трябваше да украсят гробно място за един час с помощта на плочки, живи и изкуствени цветя и много други аксесоари. Журито трябваше да оценява както технологията, така и дизайна. Победител стана тимът от Омск, който получи и голямата награда от 20 хиляди рубли. Конкурсът се състоя в парк "Каменка" в Новосибирск в рамките на регионалното изложение "Некропол-Сибир - 2022". През миналата година в рамките на изложението беше проведено друго тематично състезание – по най-бързо изкопаване на гроб на ръка.

„Надпреварата цели преди всичко да измести фокуса на нашия потребител към едно по-различно възприемане на мястото на погребението. Така че, когато хората дойдат на гробището, да не са в състояние на скръб, а в състояние на най-добрите спомени за любимия човек. Състезателите имаха задача с минимални материали, защото не всеки може да си позволи нещо много скъпо, да направи нещо необичайно, - каза пред кореспондента на „Новости Новосибирска“ Ирина Долженко, член на журито.

Севастопол беше представен от отбора „Въпрос на чест“ начело с капитана Татяна Федотова.

Впечатлението е невероятно. Добре е, че има такива конкурси. Трябва да покажем на хората, че местата за погребение трябва да бъдат благоустроявани. Нашата специализация е в сферата на благоустрояването. Помагаме и в издирването на гробове, в боядисване. Хората поради възрастта си, например, не могат да почистят гробното място и ние им помагаме. Сега е много популярно. Хубаво е, че организаторите дадоха гласност на това състезание.“, сподели пред новосибирското издание Татяна Федотова. Момичетата от Севастопол използваха златни орнаменти в декорацията, като символ на военния моряк, за когото по концепцията си правеха последния му дом.

Константин Кутаков направи погребение за урна с тленните останки на женена двойка – фалш-могила. Трябва да се обясни на хората, че си струва да се инвестира в увековечаване, което ще бъде за много години напред. Бетон с гранит и тротоарни плочи – това ще стои дълго време. Нужно е да се се обясни на близките, че могат да свършат работата веднъж, а после да идват тук на гости, не да почистват, смята Кутаков.

Победител стана тимът на Наталия Путилина от Омск. „Бяхме напълно неподготвени. В последния момент решихме да участваме. Измисляхме си в движение. Опитахме се да го действаме така, както се случва в живота. Използвахме онези технологии и материали, които ще запазят гроба в оригиналния му вид за най-дълго време”, разказа капитанът на победителите. В нейната концепция гробът беше изпълнен със засаждане на цветя веднъж годишно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

7

Johnny B Goode

17.05 2022 в 22:01

Що бе, много полезна инициатива.
Тия умения ще се търсят много ако фюрера им продължава войната.

14469

6

случайно прочетох

17.05 2022 в 11:10

Орки, сър...

-240

5

редовно четящ

17.05 2022 в 10:49

Толкова ненормалност на едно място! Направо не е за вярване!

10298

4

AntiZ

17.05 2022 в 10:30

Когато свърши войната, тези трябва да бъдат изолирани с похлупак като чернобилския от целия останал свят! Това не е болна нация, това е дефектна, сбъркана нация.

2099

3

Mateevk

17.05 2022 в 10:28

А състезание по дизайн на масови гробове кога ще правят? Тези хора не са с всичкия си!

1005

2

Блейк7

17.05 2022 в 09:49

WTF?!

12073

1

IvanofRumen

17.05 2022 в 09:38

Рашките орки напълно изперкаха. Това наистина е една паразитна нация.