Публикуваха първите снимки на Уго Чавес след операцията

Вероника Шербанова 15 февруари 2013 в 18:56 1507 0

Уго Чавес с двете си дъщери. Снимка: ЕПА
Уго Чавес с двете си дъщери. Снимка: ЕПА

Венецуелските власти публикуваха първите снимки на Уго Чавес след последната му операция в Куба заради лечение на онкологичното му заболяване.

Снимките са пуснати по националната телевизия на страната. На тях се вижда президентът Чавес и двете му дъщери, които се усмихват.

Фотосите са направени в отговор на критиките на опозицията, според които правителството на Венецуела укрива информация за състоянието на Чавес.

В същото време венецуелските власти обявиха, че Чавес не може да говори като следствие от лечението. Въпреки това той е в съзнание и на 100% изпълнява задълженията си на държавен глава, като поддържа непрекъснат контакт с правителството, коментираха те.

Последното появяване на Чавес беше в началото на декември, малко преди последната операция.

Уго Чавес беше диагностициран с рак в областта на таза в средата на 2011 г. Това беше четвъртата му операция в рамките на 18 месеца. След нея Чавес получи тежка белодробна инфекция.

Медиите във Венецуела дори съобщиха, че президентът е изпаднал в кома, но неговият заместник побърза да отрече това твърдение. В края на януари стана ясно, че Чавес вече се е преборил с инфекцията и се възстановява.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !