Уго Чавес пребори белодробната инфекция

Вероника Шербанова 27 януари 2013 в 09:33 1879 0

Уго Чавес СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Уго Чавес СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Венецуела Уго Чавес се е излекувал от инфекцията на дихателните пътища, която получи след последната операция, свързана с онкологичното му заболяване, съобщиха световните медии.

45 дни след сложната операция Чавес се възстановява, сериозната инфекция беше победена, макар че все още изпитва затруднения с дишането. Лечението продължава, заяви министърът на комуникациите Ернесто Вилегас.

По думите му венецуелският президент се намира в Чили, където се провежда срещата на ръководителите на страните от Европейския съюз и страните от Латинска Америка.

Възстановяването на Уго Чавес продължава, но той вече взема важни решения за вътрешната и външната политика на Венецуела, увери Вилегас в отговор на съмненията на опозицията, че президентът е в състояние да изпълнява своите задължения.

Уго Чавес претърпя четвърта операция заради рак в областта на таза за последните 18 месеца. След операцията той получи тежка белодробна инфекция, която затруднява дишането му.

Медиите във Венецуела дори съобщиха, че президентът е изпаднал в кома, но неговият заместник побърза да отрече това твърдение.

Заради болестта си Уго Чавес не успя да положи клетва пред парламента на церемония по официалното му встъпване в длъжност след преизбирането му за президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови