Уго Чавес няма да положи клетва за президент

Вероника Шербанова 05 януари 2013 в 10:46 2157 0

Уго Чавес СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Уго Чавес СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

Уго Чавес най-вероятно няма да положи клетва пред парламента на церемония по официалното му встъпване в длъжност след преизбирането му за президент на Венецуела.

Това заяви вицепрезидентът на страната  Николас Мадуро, който беше посочен от Чавес за негов приемник и в момента изпълнява президентските функции.

Чавес трябва да положи клетва пред парламента на 10 януари, но заради болестта си той най-вероятно няма да може да присъства. По думите на Мадуро церемонията за встъпване в длъжност на президента не може да бъде отлагана, но тъй като е преизбран, Чавес ще продължи да заема поста си, дори ако не се яви.

Полагането на клетва е само една формалност, която може да се извърши след това пред Върховния съд на Венецуела, за което няма никакви конкретни срокове, подчерта Мадуро.

Уго Чавес претърпя четвърта операция заради рак в областта на таза за последните 18 месеца. След операцията той е получил тежка белодробна инфекция, която затруднява дишането му.

Медиите във Венецуела дори съобщиха, че президентът е изпаднал в кома, но неговият заместник побърза да отрече това твърдение.

В същото време заради влошеното здравословно състояние на Чавес облигациите на Венецуела скочиха до най-високите си нива от последните пет години. Чуждите инвеститори се надяват на по-отворено към бизнеса правителство в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!