Зашеметяващи модни комбинации за дамите с извивки през лятото

OFFNews 30 юни 2022 в 13:37 6801 1

мода

Снимка loveyourcurvy

макси мода

Астрономическото лято вече настъпи, а дните станаха достатъчно слънчеви и горещи, за да сме изцяло в летни дрехи. И когато говорим за модни тенденции, перфектни съчетания и зашеметяваща визия, не трябва да забравяме и дамите с извивки и макси размери.

Не всички отговаряме на масовите стандарти, а последното съвсем не е задължително. Има много жени, на които чарът им е в пищните форми и в това няма нищо лошо. Дори напротив, естественото излъчване е сред най-красивите неща в една дама.

В много от статиите за модни тенденции можем да открием перфектните комбинации на дрехи с малки размери, но интернет пространството не изобилства от идеи и съвети за макси мода. Затова в тази статия ще ви кажем как да съчетаете дрехите за дами с извивки, така че да имате зашеметяваща лятна визия.

Рокли в ярки цветове с подходяща кройка

Лято е и в никакъв случай не се отказвайте от ярките цветове, които ще внесат настроение и свежест в ежедневието ви. В модните тенденции това лято са жълто, червено, синьо, циклама и оранжево. Можете да изберете подходяща за фигурата ви и повода рокля в лилаво, червено, розово или жълто. Черното и бялото, разбира се, също си остават класически варианти, на които можете да заложите.

За дамите с извивки са препоръчителни роклите с А-силует. Независимо каква форма има вашето тяло, тази кройка ще направи талията ви да изглежда по-тънка. Основната причина е прибраната и прилепнала горна част на роклята и разкроената долна част. За още по-добра визия можете да добавите и колан, който оформя талията допълнително. Освен това, този тип рокли са подходящи както за официални събития и срещи, така и за работа, ежедневни излизания с приятели или романтични вечери.

Можете да изберете и вталена рокля или такава с права кройка, която е от нееластична материя и не добавя излишни извивки по тялото. Дрехите с класически кройки са елегантни и стилни, независимо в какъв цвят ще изберете да бъдат. Дългите рокли могат чудесно да изгладят и оформят фигурата, а като завършек на визията можете да изберете подходящи токове и аксесоари.

Дънки и панталони с висока талия

Широките дънки и панталони със сигурност не са добра идея за дамите с макси размери. С тях рискът фигурата да изглежда по-голяма е висок. Най-добрият вариант са дънките и панталоните с висока талия, които са по тялото, без значение с каква дължина са.

Високата талия, също като роклите А-силует, оформят фигурата и визуално я разделят на две части. Разбира се, тези модели правят и талията по-тънка, което ги превръща предпочитани от все повече жени. Второто им най-голямо предимство е, че издължават и стесняват фигурата, което е в плюс, особено за миньончетата.

В никакъв случай не трябва да се притеснявате да комбинирате дънки или панталони с висока талия с къса тениска или блуза. Тази комбинация носи летен и слънчев заряд и е чудесна за топлите дни. Освен това, избирайки подходящите модели, можете да подчертаете частите от тялото, които искат да изпъкнат.

Относно панталоните с висока талия, можете да се спрете на вталени модели или широки такива(но не прекалено). И двата варианта са сред модните тенденции за тази година, така че въпрос на вкус, ежедневие и удобство е кое от двете ще изберете.

Няма нужда да се притеснявате и от дължината на дънките и панталоните. Има модели с различна дължина – над коляното, до него или дълги. Можете да избирате и от по-изчистени модели или по-разчупени. Прокъсаните дънки са тотален хит тази година и перфектна опция както за лятото, така и за прохладната есен. На каквото и да заложите, важното е да се чувствате комфортно.

Блузи с V-образни деколтета и ризи

Блузите с V-образни деколтета и тип „прегърни ме“ са чудесен начин да подчертаете горната част на тялото. На пазара вече има и по-къси модели, които са чудесен вариант за дънки и панталони с висока талия.
Ако все пак предпочитате по-дълги варианти, можете да изберете блузи и топове с къс ръкав или без ръкави, които да прикрият проблемните зони. Широките ризи също са вариант.

Можете да заложите и на вталена риза от подходяща материя, която да съчетаете с разкроена пола или широк панталон. Така ще имате стилна и модерна визия, която подчертава талията ви.

Кои дрехи не са подходящи?

Със сигурност повечето момичета са наясно на какви дрехи не трябва да се спират, ако имат по-пищни форми. Това са твърде плътно прилепналите дрехи, райетата, диплите и така наречените гръцки деколтета.

Всички тези дрехи „добавят“ килограми към външния ни вид и трябва особено много да се внимава с тях. Дрехите, които стоят твърде плътно по тялото, може да подчертаят и най-проблемните зони и места, което би било нежелан ефект. Но и това правило си има изключение – прилепналите дънки, блузи, туники и рокли успешно могат да подчертаят талията, особено ако ги подберем правилно. Най-неприемлив вариант са впитите поли. По-добре изберете разкроена пола с висока талия или права пола, които прикриват ханша, но добре подчертават и акцентират върху талията.

Райетата са най-неподходящи за по-ниските дами с извивки. Този десен визуално разширява фигурата и това със сигурност няма да ви хареса. Освен това, има райета, които могат да ви накарат да изглеждате по-ниски, което също не е търсен ефект.

Диплите и гръцките деколтета също не се препоръчват, тъй като те създават допълнителен обем в горната част на тялото. По този начин фигурата изглежда асиметрична и с небалансирани пропорции, а някои модели могат да ви накарат да се чувствате огромни заради обема.

Разнообразието от plus size дрехи във физическите магазини вече е голямо, но въпреки това е възможно да не сте удовлетворени от наличните предложения. В тези случаи на помощ идва интернет и множеството сайтове за дамски дрехи големи размери, където може да откриете вариации на модерни и актуални модели в размери до 6XL и 7XL.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!