Как да изберете най-добрите слънчеви очила за вашата форма на лицето – 4 съвета за жени

OFFNews 31 август 2022 в 16:59 5136 0

obuvki.bg

Снимка obuvki.bg

obuvki.bg

Слънчевите очила не само пазят очите от слънцето, но са изключителен моден аксесоар. Те добавят класа към всяка визия и канят да им се наслаждавате по всяко време на годината. Ето защо, винаги си заслужава да имате поне един чифт в дамската си чанта. Как обаче да изберете дамските слънчеви очила, които са най-подходящи за вас? Ето няколко съвета.

Кога се появяват слънчевите очила?

Историята им е повече от любопитна. Сред предците им, учените сочат изумруд, който император Нерон ползвал, за да гледа през него гладиаторските битки. Инуитите имали очила за сняг, създадени преди внушителните около 2 хил. години. В Китай пък, преди 9 века започнали да носят очила от опушен кварц. Първите чифтове създадени специално за защита от слънцето, са от 18-ти век. Носели ги във Венеция и се наричали Goldoni на името на създалия ги драматург. Познайте кой ги носел? Точно така, гондолиерите. Масовото производство на слънчеви очила започва през 30-те години на миналия век. Много популярни са моделите пилотски очила, както и дизайните на Полароид, създадени за защита на очите при колоездене, шофиране, зимни спортове и други. Ултравиолетовата защита включително при дамски слънчеви очила масово се въвежда като стандарт през 70-те години на XX-ти век. Днес, дамските слънчеви очила са аксесоар, без който не можете по всяко време на годината, за всеки повод, където и да сте. Носят се и на открито, и на закрито и имат и чисто декоративна функция, която дамите смело използват. Предлагаме ви да откриете своя любим модел на https://www.obuvki.bg/aksesoari/sl-nchevi-ochila/damski.html.

Как да изберете най-подходящите за себе си слънчеви очила?

Дамските слънчеви очила са мощен аксесоар, който определено си струва да имате. За да подчертаят най-добре вашата същност, трябва да ги подберете според вашата форма на лицето и личния ви стил. Ето какви модели дамски слънчеви очила ласкаят и подхождат на различните типове лица:

1. Кръгло лице - изберете по-тънки рамки, които са с квадратна или правоъгълна форма. Избягвайте рамки с меки плавни линии и заоблени ъгли. Квадратните рамки добавят контур на лицето ви и балансират заоблеността.

2. Квадратно лице - изберете обли тънки и фини рамки с меки линии. Те балансират квадратното лице и омекотяват формата на лицето.

3. Сърцевидно лице - изберете рамки, които повтарят формата на лицето ви и са по-широки в горната част и по-тесни в долната. Много подходящи са авиаторските очила и т.нар. рамки котешки очи, които са с издължени краища.

4. Овално лице - изберете големи оувърсайзд рамки с кръгла форма. Те балансират дължината на този тип лице и създават илюзия за повече ширина.

Не забравяйте, да добавите и други модни аксесоари към визията си. Изберете модерна дамска раница от https://www.obuvki.bg/chanti/ranici.html  и сте готови за вълнуващ ден.

Слънчеви очила на кой бранд да изберете?
След като сте наясно с формата, остава да изберете бранда. от 4F, Ray Ban, GOG, Levi's, Nike, Converse, Uvex, Guess, Fendi, Polo Ralph Lauren, Emporio Armani, Liu Jo, Vogue, Michael Kors и много други. Достатъчно е да разгледате, имайки предвид горните 4 правила за формата на лицето и да откриете своя любим стил. С тънки или дебели рамки, в класическо черно, топло шоколадово, модерни ярки цветове, различни десени, вашите нови и модерни дамски слънчеви очила ви очакват. Добавете и други аксесоари като красива лятна шапка с широка периферия, часовник, свежи бижута. Ето и повече за това как да бъдем модерни с ежедневни тоалети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови