Уелс взе дербито на дебютантите

Гарет Бейл бележи във вратата на Словакия с реплика на първия си гол за Уелс

OFFNEWS 11 юни 2016 в 20:51 3665 0

Уелс записа първа победа на еврофинали, след като победи с 2:1 Словакия в дербито на дебютантите на стадиона в Бордо. Така Уелс оглави класирането в група В преди сблъсъка между Англия и Русия. Головете за Уелс отбелязаха Гарет Бейл и резервата Робсън-Кану, а за Словакия точен беше Дуда.

Двубоят започна с опасност пред вратата на "драконите". Звездата на словаците Марек Хамшик проби в наказателното поле и отправи изстрел, но защитник на Уелс изби от голлинията. Така се стигна до 10-ата минута, когато беше отсъден пряк свободен удар на около 30 метра от вратата на Козачик. Зад топката застана Гарет Бейл, който откри с великолепно изпълнение. Радостта на футболистите и на самия Бейл беше огромна, тъй като това беше първи гол за тима на европейски финали. Любопитен момент около попадението бе, че Бейл отбелязва първия си гол с екипа на Уелс през 2006 г. във вратата на Словакия от...пряк свободен удар.


След гола Уелс заигра по-уверено и контролираше играта, която започна да се води предимно в центъра. На словаците липсваха идеи как да стигнат до вратата на Уелс, докато играчите на селекционера Крис Коулман на няколко пъти създадоха добри положения с бързи контри. Все пак териториалният натиск на Словакия започна да придобива форма в края на полувремето, когато играта се водеше в близост до вратата на Уорд, а Марек Хамшик успя да стреля, но ударът му беше блокиран. В последната минута словаците сбъркаха при изнасянето на топката, което доведе до положение пред Бейл, но изстрелът му беше слаб и не затрудни Козачик.

Двамата треньори на направиха смени на полувремето, а нивото на играта остана същото. С напредването на времето словаците обаче започнаха да показват признаци на нервност, зачестиха и нарушенията. В 60-ата минута треньорът на Словакия Ян Козак извърши най-сетне двойна смяна, която даде мигновен резултат. Само 30 секунди след появата си на терена Ондрей Дуда успя да отбележи, след като завърши самостоятелен пробив на Роберт Мак в полето на Уелс.


След гола на терена настъпи оживление. Словаците заиграха ентусиазирано, докато уелсците изглеждаха объркани. В 64-ата минута се наложи Честър да се намесва решително, за да изчисти топката след опасна атака. Селекционерът на Уелс също прибягна до двойна смяна в опит промени случващото се на терена. В 73-ата минута резервата Робсън-Кану качи топката на главата на Аарън Рамзи, но нападателят на Уелс не успя да нанесе точен удар.


В 81-ата минута Рамзи върна жеста на Робсън-Кану, като успя да му подаде отблизо в наказателното поле и съотборникът му не сгреши за 2:1, като успя да насочи топката извън обсега на вратаря. Словаците се вдигнаха ва банк и бяха близо до изравняване, но ударът на Немец с глава срещна гредата. В последвалата атака Аарън Рамзи пропиля отлична възможност да сложи точка на спора, като се засуети в наказателното поле след бърза контраатака на Уелс. До края ситуациите се редуваха пред двете врати, като с пропуски се отличиха Бейл и Роберт Мак, но до нов гол не се стигна. Така Уелс записа първа победа в група В и гледа смело към елиминациите.

Уелс - Словакия 2:1
1:0 - Бейл (10)
1:1 - Дуда (61)
2:1 - Робсън-Кану (81)


Уелс: Уорд, Гънтър, Честър, А. Уилямс (70-Робсън-Кану), Дейвис, Тейлър, Едуардс (69-Ледли), Алън, Рамзи (88-Ричардс), Дж. Уилямс, Бейл.

Словакия: Козачик, Пекарик, Шкъртел, Дюрица, Вайс (83-), Хрошовски (60-Дуда), Хамшик, Швенто, Куцка, Мак, Джуриш (60-Немец).

Жълти картони: Хрошовски, Мак, Вайс, Шкъртел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!