Ансамбълът ни остана шести на Олимпиадата

OFFNews 12 август 2012 в 17:08 11851 1

Българският ансамбъл по художествена гимнастика в Лондон. Снимка: Reuters
Българският ансамбъл по художествена гимнастика в Лондон. Снимка: Reuters

Българският ансамбъл по художествена гимнастика завърши на шесто място Летните олимпийски игри в Лондон.

Олимпийски шампион е Русия с обща оценка 57,000. Среброто отиде при момичетата от Беларус (55,500), а с бронзовите медали се окичиха италианките (55,450).

Момичетата на Илиана Раева получиха много висока оценка след първото си съчетание - с пет топки, 27.950, което им отреди третото място сред осемте ансамбъла на финала. Второто им съчетание обаче не беше толкова чисто, имаше и изпускане на лента, и крайната оценка беше 26.425.

За първото си съчетание възпитаничките на Илиана Раева играха с пет топки на фона на "Лунната соната". Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова и Христина Тодорова  получиха 9.450 за артистичност, за изпълнение - 9.100 и за трудност - 9.400.

Второто им съчетание - три ленти и два обръча, донесло сребърния медал за българките на световното първенство в Монпелие през 2011 г., обаче не беше така добре изпълнено и ниската оценка изпрати българския ансамбъл на шестата позиция в крайното класиране.

"Толкова съжалявам! Толкова много съжалявам! Толкова много искахме да ви зарадваме! Не успяхме. Аз вярвам, че всеки получава това, което е заслужил, но вие заслужавахте много повече! Тежко е...много е тежко! Изпуснахме сигурен медал и грешката си беше само наша... Явно не всичко съм направила така, както трябва. Не се сърдете на момичетата! Те са много млади и прекрасни спортистки. Израснаха много през тези три години. Бъдещето е пред тях. Те страдат много и мисля, че ще израснат още повече след този катарзис! Човек не знае какво печели, когато губи... Трябва да продължим с двойни усилия и желание - друг път няма! Няма по-страшно наказание от това да пропилееш надеждите на милиони хора, които са ти вярвали и подкрепяли безрезервно! Простете!", написа след края на турнира треньорът на ансамбъла Илиана Раева във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови