Стилиян Петров завършва лечението си след 3 месеца

Ивайло Анев 06 октомври 2014 в 19:31 7359 6

Бившият български национал Стилиян Петров обяви, че завършва лечението си след три месеца.

35-годишният Петров беше диагностициран с остра форма на левкимия в края на март 2012 година, а на 9 май следващата година той обяви и края на състезателната си кариера. Бившият капитан на Астън Вила премина успешно лечение, което вече е към края си.

"Да чукна на дърво, всичко е наред. Още три месеца ще взимам таблетки и приключвам. Ще бъда на стероиди до януари", коментира Стенли за "Бирмингам Мейл", цитиран от БТА.

Българинът се завърна на терена през миналия месец Уайчъл Уондърърс в елитната дивизия на аматьорската неделна футболна лига на Централен Уоруикшър за играчи над 35 години. Тимът заема шеста позиция от 12 отбора с две победи и две загуби от началото на сезона.

Той записа три победи в три мача със синята фланелка с номер 10 на новия си отбор и дори се разписа при успеха с 5:3 като гост над Спаркхил Синиърс в мач за купата WH Richards преди две седмици.

"Голяма забава е. Мачовете са много оспорвани и конкурентни.Прекрасно е отново да излезеш на терена и да участваш в нормален мач. Вече мога да играя пълни 90 минути. Физическото ми състояние става все по-добро, но трябва още малко търпение", коментира още Петров.

"Отново ще бъда на линия за следващата неделя, но не ме питайте с кого ще играем", допълни той с усмивка. Българинът за пореден път благодари на всички запалянковци за подкрепата в периода на лечение от коварното заболяване.

"Често ми искат автографи и снимки след мачовете. Срещам се с много фенове на Вила и е приятно да си говоря с тях. Запалянковците се държаха страхотно към мен и винаги съм чувствал тяхната подкрепа и положително отношение", добави Стилиян Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови