60 000 аплодираха Стилиян Петров в последния му мач (видео)

09 септември 2013 в 09:01 5336 6

Стилиян Петров в последния му мач. Снимка: sportal.bg
Стилиян Петров в последния му мач. Снимка: sportal.bg

60 000 души - фенове и футболни звезди - аплодираха Стилиян Петров на стадион "Селтик парк", където българинът официално сложи край на футболната си кариера. Футболният спектакъл на "Селтик" и футболните звезди приключи с резултат 5:3.

Кариерата на Стенли приключи миналата година, когато той бе диагностициран с левкемия.

С появата на Стилиян на терена 60-те хил. зрители на стадиона запяха "You'll never walk alone". Петров поздрави всеки от играчите, излезли в началото на двубоя.

Около 45 секунди бяха необходими на Димитър Бербатов да открие резултата. Бума намери нападателя на "Фулъм", който пусна топката покрай Роб Дъглас, за да даде аванс на сборния отбор на Стилиян Петров.

В 19-ата минута двубоят беше прекъсната за "минутата на Стилиян", в която всички привърженици по трибуните на "Селтик Парк", както и всички на терена изразиха подкрепата си към бългрина с традиционните аплодисменти.

След около половин час игра Стилиян Петров напусна терена, като отстъпи капитанската лента на своя бивш съотборник и мениджър Пол Ламбърт. В 35-ата минута в игра се появи певецът Луи Томлинсън от One Direction.

Пет минути преди края Стилиян Петров се появи в игра за втори път - този път с екипа на "Селтик". В последната минута Ники Бърн оформи крайното 3:5.

След последния съдийски сигнал Петров направи почетна обиколка на терена със сина си. 

Бенефисът му беше с благотворителна цел, като всички събрани средства ще бъдат дарени на фондацията на българина за борба с левкемията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!