Шакири класира Швейцария на 1/8-финал (видео)

Ивайло Анев 26 юни 2014 в 01:11 3015 0

Джердан Шакири се отличи с 3 гола във вратата на Хондурас.

Швейцария разгроми Хондурас с 3:0 в последен мач от група "Е" на Мондиал 2014 и се класира за осминафиналите. Хеттрик за "кръстоносците" направи звездата на тима Джердан Шакири.

Той откри резултата още в 6-ата минута, а в 31-ата завърши хубава атака след пас на Йосип Дърмич. През второто полувреме нова комбинация между двамата позволи на Шакири да реализира третото си попадение и да сложи точка на спора.

Срещата започна отлично за възпитаниците на Отмар Хицфелд, които успяха да вземат преднина само след шест минути игра. Джердан Шакири вкара великолепен гол след самостоятелна акция по дясното крило. Футболистът на Байерн Мюнхен получи пред наказателното поле, преодоля бранител на Хондурас и със свиреп удар с левия крак не остави никакви шансове на вратаря Ноел Ваядарес, който закъсня с намесата си.

Преди попадението си, Шакири пропусна и друга отлична възможност, като от три метра стреля в тялото на вратаря.

При поредното нападение за Хондурас, грешка в центъра на терена позволи на швейцарците да организират бърза контраатака. Йосип Дръмич получи по лявото крило, напредна добре и изведе по отличен начин Джердан Шакири, който останал сам срещу вратаря на Хондурас нямаше как да сгреши. Второто попадение за швейцарците дойде в 31-ата минута.

Втората част започна с мощен натиск на Хондурас и няколко любопитни ситуации пред вратата на Диего Беналио. При една от тях Бенгстън беше много близо до гола, но Рикардо Родригес изчисти от голлинията.

Двата отбора продължаваха да играят с мисъл за атаката, но хондурасците пропиляха своите шансове и бяха наказани от вездесъщия Шакири. Крилото оформи крайния резултат в 71-ата минута след още една чудесна асистенция на Йосип Дърмич. По този начин футболистът на Байерн (Мюнхен) стана вторият играч с хеттрик на Мондиала след съотборника си в баварския гранд Томас Мюлер.

Хондурас - Швейцария 0:3
0:1 Шакири (6)
0:2 Шакири (31)
0:3 Шакири (71)

Хондурас (4-4-2): Вайадарес, Бекелес, Бернардес, Фигероа, Х. Гарсия; О. Гарсия, Кларос, Паласиос, Еспиноса; Костли, Бенгстън

Швейцария (4-2-3-1): Беналио; Лихтщайнер, Джуру, Шар, Р. Родригес; Инлер, Бехрами; Шакири, Джака, Мехмеди; Дърмич

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови