Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

САЩ загуби по футбол от Мексико след избора на Тръмп

OFFNews 12 ноември 2016 в 12:19 4729 3

Първа домакинска загуба от Мексико в световна квалификация от 1972 година насам записа националният отбор по футбол на САЩ.

Куриозно е, че това се случва в седмицата след избора на Доналд Тръмп за президент, който използва в кампанията си много антимексиканска риторика.

На стадиона в Кълъмбъс, Охайо, воденият от Юрген Клинсман тим на САЩ отстъпи с 1:2 пред Мексико, като в герой за гостите се превърна капитанът Рафаел Маркес, който вкара победния гол с глава в 89-ата минута.

Преди това гостите поведоха с гол на Мигел Лаюн в 20-ата минута, а в 49-ата Боби Ууд изравни. В края гостите останаха с човек по-малко, но американците не успяха да се възползват от предимството си.

В другите мачове тази нощ Коста Рика надви с 2:0 като гост Тринидад и Тобаго, а Панама се нааложи с 1:0 при визитата си на Хондурас.

Това беше първи кръг от финалната квалификационна фаза в зона КОНКАКАФ, а първите три отбора в класирането печелят право на участие на световния шампионат в Русия през 2018 година. Класиралият се на четвърта позиция тим ще играе плейоф.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

1

El Commandante

12.11 2016 в 12:40

Дъ Доналд нема да забрави и нема да прости!

Стената току що стана двойно по-висока.
 
X

Подкастът на OFFNews