Пореден луд финал и Лудогорец 2-2 Ливърпул (снимки)

Георги Терзиев донесе престижното равенство на българския шампион две минути преди края на мача

Деян Спасов 26 ноември 2014 в 23:43 3771 1

Снимка Сергей Антонов

Пореден луд финал и 2-2 за Лудогорец срещу Ливърпул

Лудогорец и Ливърпул завършиха 2-2 в мач от група "В" на Шампионската лига. Двубоят се игра пред около 35 000 души на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Българският шампион Лудогорец изигра пореден драматичен мач на Националния стадион "Васил Левски" в София. Георги Терзиев отбеляза с глава в 88-мата минута и донесе ценна точка за Лудогорец в Шампионската лига.

Още в началото на мача Абало откри резултата в 3-тата минута, но Ламбърт изравни в 8-мата. В 37-мата минута Хендерсън осъществи пълен обрат за Ливърпул и двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1-2.

През втората част Лудогорец атакуваше масирано основно чрез центрирания, но така и не успяваше да застраши вратата на Миньоле.

Две минути преди края обаче съдбата се усмихна на Терзиев, който бе на правилното място в наказателното поле и след изпълнение на корнер засече отблизо за 2-2.

След равенството двата отбора са с по четири точки във временното класиране преди последния кръг от груповата фаза. В другия двубой от група "В" Базел и Реал Мадрид завършиха 0-1 в Швейцария.

Лудогорец остава без шансове за класиране в следващата фаза на турнира, дори и при евентуална победа над вече класиралия се Реал Мадрид на "Сантиаго Бернабеу" след две седмици.

Третото място в групата обаче дава право на участие в 1/16 финалите на Лига Европа напролет. То и ще бъде основната цел на Лудогорец в последния му мач от тазгодишното издание на Шампионската лига.

Минута по минута:

Край на мача - 2-2

90' - Без сериозна възможност за гол докрая

88' - ГОЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Георги Терзиев бележи след центриране от корнер на първа греда, продължена топка и засичане отблизо - 2-2. Важен гол за младия бранител връща Лудогорец в мача.

85' - Лудогорец продължава да разчита на центрирания, които обаче не могат да създадат нищо опасно пред вратата на Миньоле.

80' - Стърлинг излезе сам срещу Владислав Стоянов след пас на Джерард и стреля, но българският страж отрази удара с крак.

73' - Домакините атакуват масирано, но така и не могат да създадат чисто голово положение. Ливърпул е прибран в половината си.

70' - Кишада замени Абало, а Вандерсон влиза в игра на мястото на Александров. Лудогорец ще търси поне изравнителен гол докрая на мача.

70' - Удар на Хендерсън към вратата на Стоянов, но българският вратар изби успешно.

64' - Хубав пробив на Стърлинг отляво на атаката на английския тим. Последва центриране, засечено от Ламбърт, но бе отсъдено нарушение на Хендерсън срещу вратаря на Лудогорец Владислав Стоянов.

60' - Фаул за Лудогорец в близост до наказателното поле на Ливърпул. Нарушението е срещу Върджил Мисиджан. Удар на Ешпиньо, но топката минава на по-малко от метър над горната греда.

57' - Моци с впечатляващ шпагат срещу Стърлинг. Твърда игра отстрана на румънския централен защитник.

56' - Центриране на Джерард от фаул. Стоянов излиза и лови.

54' - Марселиньо опита извеждащ пас към Минев, но той се оказа прекалено силен.

49' - Лудогорец започва добре втората част. Марселиньо се отличи с удар, а Моци с отличен шпагат срещу Джерард.

Второ полувреме

Край на първото полувреме.

40' - Възможност за Марселиньо, чийто удар е блокиран от противников защитник.

37' - Гол за Ливърпул. След пас към Стърлинг отляво последва мигновено центриране и Хендерсън засече отблизо - 1-2.

33' - Нарушение на Лейва срещу Дяков. Удар на Ешпиньо, Миньоле е отново колеблив, но все пак улови.

30' - Диагонален слаб удар на Манкийо - Стоянов лови.

28'- Самостоятелен пробив през центъра на Рахим Стърлинг, завършил със силен, но много неточен удар.

23' - Българският тим разиграва от няколко минути и демонстрира самочувствие. Поредно нарушение в половината на Ливърпул и възможност за гол след статично положение. Центриране и удар с глава на Марселиньо, но неточен.

20' - След поредно центриране в наказателното на Ливърпул, Туре избива отново в ъглов удар. Лудогорец е трайно в половината на гостите.

17' - Александров центрира отдясно, но топката е отбита от Джонсън в ъглов удар. След неговото изпълнение Кайсара отправи слаб удар, уловен сигурно от Миньоле

15' - Минев опита техничен удар в наказателното поле на Ливъпрул след пас на Ешпиньо, но изстрелът премина високо над вратата.

11' - Глен Джонсън пробива по левия фланг и центрира ниско по земя. Топката е уловена от Стоянов.

8' - Гол за Ливърпул. Англичаните отвръщат бързо на удара след груба грешка отстрана на защитата на Лудогорец. При привидно безобидно тупкаща топка в наказателното поле Рики Ламбърт се оказа най-съобразителен и отбеляза с глава - 1-1.

3' - Гол за Лудогорец! След удар на Марселиньо, Миньоле не бе сигурен и отби в краката на Абало, който отблизо не сбърка - 1-0 за българския шампион още в третата минута!


Преди мача:

Двата отбора излизат в 21:45ч. пред около 35 000 души на Националния стадион "Васил Левски" в не просто мач от групите на Шампионската лига, а може би в най-важния двубой за разградчани през този сезон.

При евентуална победа над Ливърпул с добра голова разлика и загуба на Базел от Реал М., Лудогорец ще може да се изкачи на второто място само мач преди заключителната фаза.

В състава на "орлите" има една голяма изненада. Като централен нападател ще играе Дани Абало, а Юнес Хамза остава на резервната скамейка за сметка на Върджил Мисиджан. Останалите титуляри, избрани от Георги Дерменджиев са познатите футболисти, на които се разчита дотук в груповата фаза на най-престижния клубен турнир.

От своя страна треньорът на Ливърпул Брендън Роджърс изненадващо или не е поставил Хави Манкийо като титулярен десен бек в състава на англичаните, а Глен Джонсън ще играе отляво. В центъра основен двигател на отбора ще е неостаряващият Стивън Джерард, а предните три позиции в системата 4-3-3 са отредени на Джо Алън, Рики Ламбърт и Рахим Стърлинг, докато Марио Балотели остава извън групата за двубоя заради контузия.

Състави:

ЛУДОГОРЕЦ: В. Стоянов, Кайсара, Терзиев, Моци, Й. Минев, Ешпиньо (Хамза), Дяков, М. Александров (Вандерсон), Марселиньо, Абало (Кишада), Мисиджан
Ст. треньор: Георги Дерменджиев

ЛИВЪРПУЛ:  Симон Миньоле, Хавиер Манкийо, Мартин Шкъртел,  Коло Туре,  Глен Джонсън, Лукаш Лейва, Джо Алън,  Джордан Хендерсън, Стивън Джерард,  Рахим Стърлинг (Морено), Рики Ламбърт
Ст. треньор: Брендън Роджърс

Лудогорец - Ливърпул
Група "В" - Шампионска лига
Начален час: 21:45 ; Национален стадион "Васил Левски"
Главен съдия: Антонио Матеу

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика