Българи ще се състезават в легендарното трофи Rainforest Challenge

Христомир Николов 11 септември 2013 в 00:01 2941 0

Rainforest Challenge
Rainforest Challenge

Български екипаж за пръв път ще застане на старта на едно от най-тежките офроуд състезания в света – Rainforest Challenge 2013. Надпреварата, която тази година отбелязва своето 15-о издание, ще приеме участници от цял свят. Идеята български тим да се включи в това уникално и изключително трудно състезание в джунглите на Малайзия е на заклетите оф-роуд ентусиасти и състезатели Петър и Ивайло Цанови, които оф-роуд обществото познава просто като Близнаците.

Петър Цанов два пъти присъства на Rainforest Challenge като кореспондент на списание OFF-road.BG. В него се заражда идеята за българско участие в легендарното трофи още при първия допир с джунглата. Малко по малко идеята се избистря и вече е на финален етап. Българският екип ще наброява 4 души - Иван Киров (пилот), Петър Цанов (навигатор), Ивайло Цанов (механик и логистика), Димитър Ортаков (механик) и Теодора Велева (ПР и тим мениджър).

Българският тим ще се състезава в класа на 4х4 машини с обем на двигателя над 3500 куб. см и електрически лебедки. Автомобилът на нашите момчета е Jeep Wrangler с V8 бензинов двигател с 480 к.с. и в момента търпи сериозни трансформации, за да посрещне предизвикателствата на състезанието. >>ВИЖТЕ ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ>>

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!