Любослав Пенев доволен от програмата

OFFNews 29 ноември 2011 в 13:08 1164 0

Любослав Пенев
Любослав Пенев

Селекционерът на националния отбор на България по футбол  Любослав Пенев демонстрира задоволство при завръщането си от Прага, където бе изготвена програмата за квалификационната кампания в групата ни за световното първенство през 2014 г.

Тимът ни е в група със съставите на Италия, Чехия, Дания, Малта и Армения.

За финалите в Бразилия се класира директно първия в групата, а вторият ще играе бараж. Пенев коментира, че един от основните плюсове е, че още в началото на кампанията в рамките на малко повече от месец ще срещнем трите най-силни съперника - Италия, Дания и Чехия и то при положение, че през лятото преди това и трите тима ще са участвали на финалите на Евро 2012. "Шансът ни е, че ще имаме повече време за подготовка, а и евентуалната натрупана умора у съперниците заради участието им на европейското първенство може да ни даде още един бонус", каза Любослав Пенев на летище "София".

"Реално погледнато важни са трите ни последни гостувания, от които трябва да опитаме да измъкнем максимален брой точки - анализира националният ни селекционер. - За мен жребият ни е хубав".

При представянето на Пенев като национален селекционер, той даде да се разбере, че започва изграждането на нов тим с млади футболисти, като основната цел ще бъдат квалификациите за Евро 2016.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови