Канго джъмпс - новата спортна мания, която завладя света (видео)

OFFNews 29 ноември 2016 в 16:16 9997 0

Канго джъмпс e новата спортна мания, която завладя целия свят. Това е иновативна тренировка, в която се извършват упражнения със специални обувки, наречени канго джъмпс, откъдето идва и името на спорта.

Обувките са снабдени със специален пружинен механизъм, който свежда до минимум стреса върху ставите, прешлените и гръбнака от подскоците по време на тренировка. 

Груповите занимания се ръководят от лицензирани инструктори, които в рамките на 45-60 минути представят хореография от движения, които натоварват цялото тяло. Самата тренировка прилича повече на танц, защото се извършва под звуците на динамична музика. 

Бързото сваляне на килограми и голямото количество изгорени калории се дължат на тежестта на канго обувките - всяка тежи по 2 килограма, като така една тренировка става много по-ефективна от класическата аеробика. 

Изследвания сочат, че по време на една тренировка с канго джъмпс тялото изгаря средно между 500 и 800 калории. 

След редовни тренировки се развиват най-вече силни коремни мускули и стегнати крака. Канго джъмпс са подходящи за хора с проблеми в гръбнака, защото елиминират стреса от натоварването върху гърба и спомагат за неговото изправяне. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови