Григор Димитров поставен под №9 на турнира в Маями

OFFNews 24 март 2015 в 17:22 3182 0

Григор Димитров е поставен под №9 в основната схема на турнира в Маями, който започва на 25 март.

Българинът ще започне участието си директно от втория кръг, където негов съперник ще бъде аржентинецът Хуан Мартин дел Потро или канадецът от чешки произход Вашек Поспишил.

26-годишният дел Потро достигна до №4 в световната ранглиста през 2010 г., а в момента е 616-ти. Сривът дойде заради контузии, довели до дългото му отсъствие от корта. Димитров, който заема 11-ото място в ранглистата, е губил и двата си мача с дел Потро - през февруари и октомври 2013 г., на турнири на твърда настилка, какъвто е и този в Маями.

Поспишил (24 г.) заема 60-ата позиция в световната ранглиста, достигал е до №25 през януари 2014 г.

Това ще е петото участие на българския тенисист в силния турнир от сериите "Мастърс 1000" в Маями. Неговият дебют е през 2011 г., когато Димитров започва участието си от квалификациите и достига до първия кръг, където е победен от украинеца Сергей Стаховски (в момента №51 в света).

Миналата година Димитров бе отстранен в третия кръг от японеца Кей Нишикори (№5 в света).

Най-силното му представяне на сингъл на турнира е достигане до 1/8-финалите през 2012 г., а на двойки Димитров достигна до полуфинал през 2013-а.

Миналогодишният шампион, който ще защитава титлата си, е Новак Джокович. Той е поставен под №1 в основната схема на турнира. №2 е Рафаел Надал, №3 - Анди Мъри. Кей Нишикори е четвърти, а Милош Раонич - пети. Преди Григор Димитров са поставени още Давид Ферер (№6), Стан Вавринка (№7) и Томаш Бердих (№8).

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова започва участието си в турнира от първия кръг, където ще срещне квалификантка. Възможно е отново това да бъде сънародничката й Сесил Каратанчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови