Григор Димитров оцеля в тежка битка срещу Ник Киргиос (видео)

OFFNews 16 март 2015 в 08:15 9879 0

Снимка Grigor-Dimitrov.com

Първата ни ракета Григор Димитров оцеля в тежка битка с 19-годишния австралиец Ник Киргиос във втория кръг на силния турнир в Индиън Уелс късно снощи. 23-годишният българин победи в три сета след два тайбрека и повече от 2 часа игра с 7:6(2), 3:6, 7:6(4).

Никой не допусна пробив в първия сет, но в тайбрека поставеният под №11 в основната схема Димитров надделя. Вторият сет обаче бе в полза на Киргиос. В третия българинът допусна пробив при 4:4, когато Киргиос падна на корта, а Димитров, вместо просто да прехвърли топката в опразнения корт и да вземе точката, заби топката в мрежата.

По-късно в интервю Димитров каза, че изобщо не е видял, че Киргиос е паднал.

При падането Киргиос обаче получи контузия и българинът успя веднага да върне пробива. Отново се стигна до тайбрек, отново спечелен от Григор Димитров.

Мачът завърши след 2 часа и 10 минути игра, в които Димитров отбеляза 16 аса и сътвори "горещият удар" на деня. Вижте го:

"Все още е началото на годината и аз се опитвам да намеря моята игра, - каза Димитров след мача. Мисля, че просто отнема малко време наистина да намеря този ритъм... Играта ми има нужда да се подобри още малко."

Димитров и 37-ия в световната ранглиста Киргиос, фокусирал вниманието върху себе си с победата си над Рафаел Надал миналата година, се срещат за първи път в официален мач един срещу друг. Победата осигури на Димитров $31 670 и 45 точки за световната ранглиста, където сега той заема 11-ата позиция.

В третия кръг Григор Димитров ще играе срещу Томи Робредо, който отстрани Андрей Голубьов в три сета. Робредо е №19 в световната ранглиста и е достигал до №5 през 2006 г. 32-годишният испанец е поставен под №17 в основната схема на турнира. Двамата тенисисти са имали два мача помежду си и са си разменили по една победа. Първият им двубой е на клей, през 2013 г., когато испанецът печели пред родна публика в Барселона в двусетов мач. Победата е за Григор през 2014 г., когато двамата се срещат в Торонто, в турнир на твърда настилка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови