Феновете на "Левски" скочиха срещу финансовия директор на клуба

Ивайло Анев 19 май 2015 в 14:00 1556 0

Финансовият директор на "Левски" Константин Баждеков

Националният клуб на привържениците на "Левски" и Тръст „Синя България“ нападнаха финансовия директор на клуба Константин Баждеков.

Причината за гнева на феновете е малката бройка заявени билети за финала за Купата на България срещу "Черно море", както и лошата организация по време на мача със Славия (2:3) на „Герена“.

Финалът ще се играе на 30 май на стадион "Лазур" в Бургас. Капацитетът на съоръжение е 18 хиляди места, които явно ще се окажат недостатъчни. Разпределението на билетите е 10 хиляди за "сините" и 3 хиляди за гостуващите фенове от Варна. Предоставените билети за феновете на "Левски" обаче се оказаха недостатъчни и те свършиха часове след като бяха пуснати в продажба. Именно затова недоволстват феновете.

В съобщението се казва, че при нова издънка на Баждеков ще му бъде поискана оставката.

Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

„Националният клуб на привържениците на Левски и Тръст „Синя България”се чувстват длъжни да защитят интересите на левскарската общност, като изразят възмущението си от действията на изпълнителния директор на клуба Константин Баждеков.

1. Неадекватно ниската заявка за билети за финала за купата на България срещу Черно море създаде напрежение между привържениците на Левски при продажбата и разпределението им.

2. В нарушение на изрично решение на Управителния съвет на клуба бяха спрени от продажба билетите за деца до 18 години с цена от 1 лев. Нарушението извършено в този случай от изпълнителния директор е самоуправство и нарушение на устава на ПФК Левски АД, за което той носи отговорност пред акционерите му.

3. В споменатия мач срещу Славия свършиха билетите за Сектор Б далеч преди да бъде надхвърлен капацитета на митичната за левскарската общност трибуна.
За всичко това отговорността пада върху Константин Баждеков и очакваме той да я поеме. В случаи на ново самоуправство или грубо погазване на интересите на хилядите привърженици на Левски, двете организации ще поискаме официално неговото отстраняване от ПФК Левски.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови