Доказано! И баба ще надбяга днешната младеж

OFFNews Последна промяна на 17 юли 2017 в 18:37 8434 0

Приказките на бабите и дядовците какви са ги вършили като млади далеч не са измислица. Показа го научно изследване върху физическата активност на поколенията.


Между 50 и 75 на сто от подрастващите не се хранят здравословно, не спортуват, а предпочитат да кибичат пред телефони и компютри. Според учените от университета "Джон Хопкинс", цитирани от БТВ, вина за пасивността на младите имат социалните мрежи.

Младежите на 19 години са толкова бавни, че може да се сравняват с хората, които са на 60 и повече години, показва изследване от Балтимор.

В анкетата са участвали 12 529 тийнейджъри, чиято активност е измервана със специален апарат. Експертите установили, че е необходимо да се вземат спешни мерки на ниво образование с цел увеличаване на физическата активност при младите.

"Трябва да се намери начин да се разпределят ежедневните задължения на младежите, за да имат повече време за спортуване", казва Вадим Зипуников, един от авторите на изследването.

Независимо от това, че Световната здравна организация препоръчва минимум един час физическа активност на ден, 20 на сто от момчетата и 50 на сто от момичетата не се придържат към тези препоръки. Голям процент от подрастващите между 12 и 19 г. са физически активни по-малко от час на ден.

Както знаем, статистиката за България не е розова и не прави изключение. Младежите ни са сред най-обездвижените в Европа и държат ужасяващото първо място по наднормено тегло!

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !