Deja vu - Хърватия си припомни славна победа над Турция

На три пъти гредата спря Лука Модрич и компания от по-убедителен успех

OFFNEWS 12 юни 2016 в 17:48 3705 1

Хърватия победи Турция с 1:0 в първия си мач от група D на "Парк де Пренс" в Париж и отбеляза по най-добрия начин 20-годишнината от първата си победа на европейски първенства.

На 11 юни 1996 г. "шахматистите" побеждават отново Турция на Евро 1996 и дават заявка за нещо голямо, което се материализира две години по-късно на световното във Франция.

В герой за състава на Хърватия се превърна звездата на Реал Мадрид Лука Модрич, който се разписа с удар от въздуха в 41-ата минута. Успехът на хърватите можеше да бъде много по-убедителен, но на 3 пъти гредата спаси южните ни съседи от попадение, като Иван Перишич може много да се ядосва, че ударът му с глава в 73-ата минута не влезе. Преди това греда нацели Дарио Сърна в 52-ата и Марсело Брозович в 78-ата. Това стана повод за шеги в социалните мрежи, че гредата трябва да бъде обявена за Играч на мача, тъй като се превърна в главно действащо лице.


Резултатът на "Парк де Пренс" беше до голяма степен очакван, тъй като хърватите безспорно разполагат с по-опитен и обигран състав, който е един от фаворитите за спечелване на трофея. В другия мач от групата утре играят актуалният шампион Испания и Чехия.


Турция - Хърватия 0:1
0:1 - Модрич (41)

Турция: Бабаджан, Гьонюл, Топал, Балта, Еркин, Чалханоолу, Туфан, Инан, Йозякуп (46-Шен), Туран (65-Йълмаз), Тосун (69-Мор).

Хърватия: Субашич, Сърна, Чорлука, Вида, Стринич, Модрич, Бадел, Брозович, Ракитич (89-Шилденфелд), Перишич (87-Крамарич), Манджукич (93-Пяца).

Жълти картони: Тосун, Балта - и двамата от Турция

Евро 2016 по телевизията - вижте пълната програма на този линк!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика