Чилаверт и Хорхе Кампос ще са вратарите на юбилея на Стоичков

OFFNews 12 ноември 2015 в 14:53 8457 0

Хосе Луис Чилаверт и Хорхе Кампос. Колаж: OFFNews

Световноизвестните вратари от близкото минало Хосе Луис Чилаверт и Хорхе Кампос ще станат част от юбилейното шоу на Христо Стоичков "50 години номер 8", съобщиха организаторите на събитието.

Двамата южноамериканци са потвърдили участието си в мача на Националния стадион "Васил Левски" по случай 50-годишния юбилей на Христо Стоичков на 20 май догодина.

Хорхе Кампос, известен с прякора си „Папагала“ заради пъстрите си екипи, ще е истинско предизвикателство отново да застане на вратата срещу един от най-трудните си противници на терена и голям приятел извън него Христо Стоичков.

"Въпреки че Стоичков ми е вкарвал много голове, това не може да развали нашето приятелство", заяви Кампос.

Хорхе Кампос е легендарен вратар на Мексико, където има 130 мача с националната фланелка, Купа на конфедерациите, Златна купа на КОНКАКАФ, участие в три световни първенства и кариера в 6 мексикански и 2 американски отбора. Акробатичните му спасявания го превръщат в любимец на публиката, а българските фенове на футбола си го спомнят много добре от осминафинала между Мексико и България на Световното първенство в САЩ през 1994 г.

Трикратният носител на наградата най-добър вратар в света – легендата Хосе Луис Чилаверт, също без никакво колебание прие поканата на Стоичков.

"Много ще се радвам да дойда на 20 май за празника на моя добър приятел Христо Стоичков", заяви парагваецът.

"С нетърпение очаквам отново да се срещна и с друг мой скъп приятел от близкото минало Наско Сираков, с когото бяхме съотборници в Реал Сарагоса", каза още Чилаверт.

Известен със своите умения освен да спасява и да бележи голове от дузпи и преки свободни удари за 25 години вратарят вкарва цели 62 гола.

Чилаверт има на сметката си 12 национални и международни трофея и е единственият вратар в историята на футбола, който е успял да отбележи хеттрик в рамките на един мач. "Булдога", какъвто прякор си спечелва, заема второто място в престижната класация за вратари с най-много голове в историята на футбола. Пред него е само Рожерио Сени, а третото място заема българинът Димитър Иванков.

Другите обявени футболни легенди до момента, които ще участват в юбилейния мач за 50-годишнината на Христо Стоичков, са: Диего Армандо Марадона, Карлос Валдерама, Джика Хаджи и Джика Попеску.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !