Бившият рефер Момчил Врайков осъден на 1,5 години

OFFNews 08 ноември 2016 в 14:40 4619 0

Бившият футболен рефер Момчил Врайков бе осъден на година и половина затвор от Окръжния съд в Пловдив за източване на банкови карти.

Той беше признат за виновен, въпреки че през цялото време в хода на делото и с последната си дума продължаваше да твърди, че с подправянето на платежните документи за крадене на чужди пари се е занимавал убитият бизнесмен Димитър Стоянов - Лудия, който след това го е натопил.

Въпреки че присъдата е ефективна, на този етап Врайков остава на свобода с мярка подписка, защото съдът не счита, че има опасност той да се укрие, пише "Марица".

През 2012 г. Врайков бе обявен за издирване от ирландските власти за източване на милиони евро от чужди банкови сметки.

Тойбеше задържан през септември 2012 г. в дома си в кв. "Тракия. У него бяха открити две отливки от пластмаса, които са идентични на използваните в скандинавските държави за закупуване на гориво от автоматизирани бензиноколонки.

При претърсването в жилището на Врайков бяха намерени и 5 фалшиви банкови карти на името на титуляри от Дания и Швеция.

Момчил Врайков беше отстранен до живот от българското съдийство през 2007 година. След това той се пробва на футболния терен, където резултатът беше почти идентичен, а кариерата му на футболист завърши с побой над рефер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови