С гол на Бербатов Монако победи с 3-1 Арсенал (видео)

Деян Спасов 25 февруари 2015 в 23:38 7819 2

Снимка: Архив

Димитър Бербатов отбеляза първия си гол в Шампионската лига от 2011 година насам за 2-0 за Монако срещу Арсенал. В крайна сметка френският тим победи заслужено с 3-1.

Попадение, което може да се окаже безценно за Монако, вкара българският нападател Димитър Бербатов. "Монегаските" гостуваха в Лондон на Арсенал в първи осминафинален двубой на най-престижния клубен турнир. 

Голът за 2-0 дойде в 53-тата минута след бърза контраатака на френския тим по лявото крило и пас към Бербатов, който демонстрира спокойствие и отправи точен и силен изстрел към вратата на Давид Оспина.



По този начин деветката на Монако отбеляза четвъртия гол в кариерата си срещу Арсенал и осмия си гол за сезона. Българинът прекара едни от най-силните си години именно в града на Арсенал - Лондон, където първо игра за Тотнъм, а после и за Фулъм, преди да се присъедини към настоящия си тим. 

Бербатов беше заменен от Ферейра Караско в 75-ата минута, който вкара за 3-1 в последните секунди на мача. 

Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил, който коментира двубоя за английска медия, описа играта на 34-годишния българин в тазвечершния двубой на "Емирейтс" като "перфектна".

Днес по-рано през деня OFFNews Ви припомни любопитна статистика, която показва, че всеки път, когато отбор на Димитър Бербатов срещне Арсенал в турнирен мач, впоследствие достига до финал.

Голът за Арсенал отбеляза Окслейд Чембърлейн в първата минута от продължението на двубоя. 

Реваншът на "Стад Луи II" в Монако е на 17 март. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!