България отстъпи и на Уелс

OFFNews 11 октомври 2011 в 20:25 355 0

bulgaria-nat-wales
bulgaria-nat-wales

Националният отбор на България по футбол изигра поредния си катастрофален мач на стадион "Васил Левски" от квалификационната си кампанията за Евро 2012 и загуби от състава на Уелс с 0:1.

Така представителният ни тим приключи пътя си към шампионата на Стария континент, чийто финали са в Украйна и Полша, без отбелязан гол като домакин и на последното място в групата с една победа - над Уелс като гост, два равни и пет загуби и шокиращата голова разлика от 3-13 гола - два на Ивелин Попов и един на Иван Иванов.

Пред около 1500 зрители на националния стадион "Васил Левски", около 500 от които фенове на гостите, отборът на Уелс изнесе лекция на апатичните избраници на временния селекционер Михаил Мадански. Момчетата на Гари Спийд потвърдиха с играта си, че се намират в добра форма и победиха с 1:0, с попадение на една от звездите на тима, играчът на Тотнъм Гарет Бейл в 45-ата минута.

До 10-ата минута гостите имаха три добри положения за гол, в основата на които бе Бейл. Най-чистото бе третото, като Крейг Белами се размина с топката в наказателното поле, където бе оставен сам от защитата ни. Първото добро положение пред вратата на Уелс дойде чак в 35-ата минута, като Ивелин Попов и Валери Домовчийски разиграха бърза комбинация, която последният не успя да завърши. Малко след това последва и хубав удар на дебютанта в отбора Александър Тонев, който мина над вратата на Хенеси.

В 41-ата минута Крейг Белами имаше нов шанс да открие но изпусна. Така се стигна до 45-ата минута, в която Гарет Бейл направи един от пробивите, които са негова запазена марка. Занев го придружи, захласвайки се по техниката му, Иван Иванов също бе разминат, след което топката влетя във вратата на Михайлов за 1:0 за Уелс.. През второто полувреме нищо на терена не се промени, като по-чистите положения отново бяха за гостите, а българските национали така и не излязоха от транса, в който бяха изпаднали от самото начало на двубоя. Влизането на Спас Делев, Валери Божинов и Димитър Рангелов не промени нищо, а Белами, Бейл и Рамзи продължаваха с пропуските на чисти положения пред вратата на Михайлов. В 59-ата минута пък страхотен удар на Бейл от границата на наказателното поле срещна горната греда и тупна пред голлинията. Най-чистото положение за българския отбор за второто полувреме бе малко преди края, когато Владимир Гаджев изведе отлично Божинов в наказателното поле на Уелс, но нападателят на Спортинг стреля край вратата.

"С играта, която показахме, не заслужавахме нищо друго освен загуба - коментира след мача временния селекционер Михаил Мадански. - Явно в тези момчета има натрупана някаква психическа затормозеност и напрежение, когато са в националния отбор. Колкото до обвиненията на Благой Георгиев, че хора от Изпълкома ми редят състава ще попитам, колко футболисти от отбори, чийто президенти са в ръководството на БФС са сред повиканите. Аз казах на Благой, че ще разчитам на него и му пратих повиквателна".

"Явно това са ни възможностите - анализира капитанът на тима Стилиян Петров. - Имаме сериозни проблеми пред гола. Създаваме положения, които пропускаме. От младите Александър Тонев се стара много. Терзиев и Домовчийски - също. Доста неща трябва да се променят. Не може да се сменя треньор на няколко мача, да няма публика на стадиона. И ние сме виновни за това с играта си".

Съставът на България Николай Михайлов, Георги Терзиев, Йордан Милиев, Иван Иванов, Петър Занев, Владимир Гаджев, Стилиян Петров, Станислав Манолев (53-Спас Делев), Ивелин Попов (70-Димитър Рангелов), Александър Тонев, Валери Домовчийски (63-Валери Божинов)

Квалификационни мачове за Евро 2012 Група "G" България - Уелс 0:1, Швейцария - Черна гора 2:0. Крайно класиране в групата: Англия 18 точки, Черна гора 12, Уелс 9, Швейцария 8, България 5 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!