Любимите пиарки взели още 35 000 лева за реклама на динозаври

Владимир Йончев 22 август 2012 в 20:42 12087 12

Откриващата пресконференция за проекта за Джурасик парк край Дорково. Снимка: Rakitovo.info
Откриващата пресконференция за проекта за Джурасик парк край Дорково. Снимка: Rakitovo.info

 

С поръчка за още 35 000 лева, за още по-безумен проект, са се уредили двете любими пиарки на земеделския министър.

25-годишната Кристина Спасова и 24-годишната Лора Димитрова са получили 35 000 лева, за да рекламират проект за изграждането на Джурасик парк край родопското село Дорково.

Младите дами, които до септември 2011 година бяха пиарки на подчинената на министър Мирослав Найденов Агенция по храните, се прославиха с договора си срещу 94 300 лева да направят профили на Програмата за развитие на селските райони в иначе безплатните фейсбук и туитър. За тези пари те постигнаха 3 последователи в Twitter и 24 приятели във Facebook. След избухването на скандала, разкрит от "Отворен парламент",  феновете се покачиха на съответно 22 и 215.

Проектът, според който край село Дорково трябва да "оживеят" динозаври и саблезъби тигри, е финансиран от Оперативна програма "Регионално развитие" и съфинансиран от община Ракитово.

Парите за пробивните момичета са хитро маскирани като малка обществена поръчка от 20 декември 2011 година. Фирмата на девойките "Кей Ем Ком" печели конкурса с най-ниската си цена от 35 000 лева. Договорът е спечелен от "Кей Ем Ком" на 11 юни 2012 г.

С пропагандирането на динозаврите девойките са се справили по-добре, отколкото с туитъра. Месец след като печелят европейските пари, медиите са залети със заглавия като: "Саблезъби тигри ще ни плашат в парк за 2 млн. лв.", "Динозаври, саблезъби тигри и маймуни примати "оживяват" в парк край с. Дорково" и "Джурасик парк изниква край Дорково".

По-интересното е, че преди да стане пиар на Агенцията по храните, Кристина Спасова е била пиар на ОП "Регионално развитие", която им е дала парите за динозаврите. Самата Спасова съобщи това в интервю за "Хоризонт" днес.

Девойките очевидно са доста оправни и това едва ли са единствените им скандални поръчки. Те са напуснали държавната си служба на 26 септември. Регистрирали са фирмата си със скромен адрес в жилищен блок в "Разсадника" на 30 септември.  Само за 3 месеца новорегистрираната фирма е заработила 197 хил. лева печалба, отделно от заплатите, които са на обща стойност 8 хил. лв. за трите месеца, сочи годишният финансов отчет на "Кей Ем Ком", публикуван в Търговския регистър.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!