Quantcast

Изпрати ни протокола от секцията, нека го сравним с официалните резултати!

ОFFNews Последна промяна на 27 октомври 2015 в 21:42 13081 13

Съмнения за фалшификации на изборните резултати започнаха след публикуването на секционните протоколи на страницата на ЦИК.

Недоверието се засили и заради хаоса в зала "Армеец" както и от това, че ЦИК все още не е обявил данните за избирателната активност.

Един от възможните варианти за фалшификации е следният:

Секционната комисия прави малка грешка в протокола - неволна или нарочна.

Трима от комисията се качват в колата, която кара чувалите с бюлетините към ОИК. В колата тримата членове на комисията подменят чувала или бъркат в него и правят невалидни част от бюлетините на съперниците им.

В ОИК (зала "Армеец" в София) преброителят вижда грешката в протокола и започва да брои бюлетините. Установява се, че протоколът не отговаря на съдържанието на чувала, който вече е подменен. И така в ЦИК като официални резултати се вписват данните от подменения чувал с бюлетини.

Тази технология е отдавна известна, но никога досега не е имало доказателства, които да я потвърждават.

Ние също не можем да я потвърдим или отхвърлим без помощта на хилядите членове на комисии, наблюдатели, застъпници и граждани.

Затова OFFNews се обръща към тях с призив:

СНИМАЙ ПРОТОКОЛА ОТ ТВОЯТА СЕКЦИЯ И НИ ГО ИЗПРАТИ!

Всички получени снимки ще качим в OFFNews.

След това всеки може да ги сравни с публикуваните от ЦИК официални резултати и заедно ще питаме откъде идват разминаванията.

Обръщаме се и към обикновените избиратели, защото на теория протоколът от всяка секция би трябвало да се залепи на вратата на сградата, в която е било гласуването. Вече имаме множество сигнали, че на практика на много места това не се е случвало.

Множество съмнения възникнаха и заради липса липса на преференции. Много хора пишат, че не намират преференцията си в протоколите.

Изпращането на снимка до редакцията най-лесно става от бутона СНИМАЙ НАРУШЕНИЕ, ИЗПРАТИ СИГНАЛ в страницата на OFFNews горе вдясно (най-горе на мобилната версия). Можете да го направите и чрез e-mail на [email protected]

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2015 в 17:46

Вярно, трябва да се запознаете малко повече с процедурите на СИК - пътуват поне трима от различни партии заедно с бюлетините, колите са на общините, това прави пътуващите поне 4, а чувалите се запечатват преди тръгването. А присъствието на 15-тина наблюдатели и застъпници от различни партии и неправителствени организации които си тръгват същата вечер с копие на протокола.

28.10 2015 в 13:59

Начини за машинно броене има, както се вкарват тото-фишовете в системата, или пък както се вкарват резултатите на тестовете SAT. Не е никакво чудо на техниката. Достатъчно е бюлетината да има баркод и гласът да е в очертанията на кутийката. И няма да има грешки. Резултатите ще се изпращат едновременно на ЦИК и ще се записват в карта-памет, а процесът на броене може да се записва и на видео-камера, за да може в случай на съмнение да се провери броенето. Цялата процедура изисква единствено четци и камери. И времето за броенето ще се съкрати значително. И за разлика от чисто машинното гласуване, доказателството на хартия и на видео остава налично за проверка.

28.10 2015 в 12:03

Тези конспирации наистина са пълни глупости. На членовете на СИК, след 15 часа избори и броене, изобщо не им дреме дори за собствените партии и кой колко гласа има, просто гледат да си свършат работата, за да се приберат най - накрая. Освен това, колата, която ги кара с бюлетините всъщност е бус и вътре има хора от няколко комисии, всички ли са в заверата да подменят чували. Излагате се вече и личи, че тотално не сте наясно с изборния процес.

28.10 2015 в 09:38

Нали осъзнавате че дори и да ви изпратят протоколите, ако те са били объркани на ниво СИК и се е наложило повторно преброяване, то няма да има нищо общо?

28.10 2015 в 07:11

Той още Йосиф Весарионович Борисов е казал:"Не е важно кой и за какво е гласувал,важно е кой и как е броил гласвете."

28.10 2015 в 00:33

Страхотно, наистина това е начинът. Трябва да се намери и софтуер за разпознаване и може да се автоматизира паралелно преброяване с автоматична проверка на протоколите - оригинални и публикувани.

28.10 2015 в 00:06

Все още не всички протоколи ги има на сайта на ЦИК...

27.10 2015 в 23:32

Трябва да се забрани практиката с носене на бюлетини в чували и да се пренасят запечатани в изборните кутии.

27.10 2015 в 22:32

OFFNews , БРАВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!

27.10 2015 в 22:19

Някои да е чувал за паралелно преброяване, всички протоколи се копираха и заверяваха от СИК наблюдателите си ги носиха в щабовете...