Жандармерията спря животновъдите по пътя им за София (видео)

OFFNews 06 ноември 2013 в 13:56 5097 23

Жандармерията спря животновъдите по пътя им за София
Жандармерията спря животновъдите по пътя им за София

 

Жандармерията блокира протестиращите животновъди на път за София. Протестът на фермерите е заради това, че не са им изплатени част от субсидиите, съобщава Нова телевизия.

Животновъдите се събраха на магистрала „Тракия” край пловдивското село Труд и спряха движението. Когато решиха да тръгнат към София, за да протестират пред Земеделското министерство, полицията и жандармерията ги спряха.

Колоната от 80 автомобили, в които пътуват над 300 фермери, бе принудена да отбие на паркинга на една от бензиностанциите.

Служителите на жандармерията с щитове и каски застанаха пред колоната от автомобили и не разрешават на протестиращите да тръгнат към София.

По-рано фермерите успяха да пробият полицейския кордон и излязоха на главния път Пловдив – Карлово и седнаха на шосето. Полицията направи втори кордон, за да не могат протестиращите да излязат на магистралата.

Председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов обясни, че са изпратили уведомления до всички институции, че ще блокират магистралата и имат разрешение за това.

Началникът на охранителната полиция в Пловдив Любомир Рашков заяви, че нямат право да блокират аутобана и ги помоли да освободят пътя. След което животновъдите решиха вкупом да се качат на колите си и да тръгнат към София. В момента са спрени на 133-тия километър и не могат да продължат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!