Стотици подкрепиха провалената съдебна реформа (хронология и снимки)

Ивайло Анев 15 декември 2015 в 18:03 8896 8

Снимка Сергей Антонов

За поредна вечер стотици излязоха на протест с искане за осъществяване на съдебната реформа в първоначалния ѝ вариант. В същото време в столицата беше организиран и екопротест срещу нелегалната сеч в страната. 

Екопротестиращите обаче са на мнение, че само работеща съдебна система може да помогне за подобряване на ситуацията в страната. 

Хронология на протеста:

21.00 часа Протестиращите се разотиват, движението на Орлов мост е пуснато. 

20.45 часа Около 50 протестиращи успяха да достигнат Орлов мост и блокираха движението. 

20.15 часа Протестиращите се разделиха на няколко групи, които опитват да стигнат до Орлов мост по заобиколни маршрути. Най-голямата група стигна до градинката пред "Кристал" и продължава да се движи по ул. "Раковски".  

20.00 часа Протестиращите опитаха да пробият полицейския кордон, но полицаите за момента успяват да ги спрат. Полицейското присъствие е ососбено засилено в района, тъй като премиерът Бойко Борисов се намира в турското посолство.

Група от протестиращите се отдели и опитва да стигне до Орлов мост по по-малките улички в района. Пред парламента останаха около 100 души. 

19.50 часа Протестът тръгна към Орлов мост, но беше спрян от полицията. Стигна се до кратки сблъсъци. Чуват се викове: "Оставка", "Пуснете ни напред", "Тук не е Москва". 

19.40 часа Двата протеста са вече пред парламента. 

19.30 часа Екопротестът и протестът в защита на съдебната реформа се срещнаха пред Военния клуб, въпреки че предварително беше замислено двата протеста да се слеят пред Съдебната палата. Шествието на екопротеста премина по "Раковски" и се сля с другия протест. Така протестиращите вече са около 1300 души.

19.10 часа Протестиращите са вече около 1000 души. 

19.05 часа Протестиращите тръгнаха към Народното събрание. Чуват се скандирания "Долу Цацаров!". 

19.00 часа Демонстрантите си пуснаха символично песента на Metallica "And justice for all". Към протестиращите се присъедини и бившият енергиен министър Трайчо Трайков. 

18.50 часа Протестиращите вече са над 350 души. 

18.30 часа Протестиращите пред Съдебната палата вече са над 200 души. 

18.20 часа Към протеста се присъединиха Радан Кънев, Атанас Атанасов, Вили Лилков, Иван Иванов, Мартин Димитров, Петър Славов. Протестиращите скандират "Реформа сега". 

18:00 часа Граждани започват да се събират пред Съдебната палата. В същото време демонстранти се събират на Попа, за да се обявят против незаконната сеч в страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!