Столичани на протест срещу "заграбените пейки" на бул. "Витоша"

OFFNews Последна промяна на 22 юли 2015 в 11:15 8184 11

Столичани ще излязат на протест утре срещу "заграбените пейки" на бул. "Витоша".

Демонстрацията ще бъде от 19:00 часа на 23 юли и ще е заради кафенетата, които, по думите на недоволните, са откраднали пейките на софиянци.

"Новата част на пешеходната ни улица е дом на най-много заведения и точно там Общината напълно безобразно им е раздала тротоарно право. Всички платени и монтирани с наши пари пейки попадат в сервитута му и с много малки изключения станаха практически недостъпни и неизползваеми от гражданите, защото пред тях заведенията си подредиха масите и сепаретата, като в последната част от ремонта, наглостта на “българския бизнесмен” престъпи всякакви граници на благоприличие, като много заведения заграбиха пейките и ги превърнаха в част от своята гарнитура!", пишат недоволните във Фейсбук страницата на събитието.

Протестът ще бъде на ъгъла на бул. Витоша с ул. Иван Денкоглу.

Организаторите имат и искания към кмета на София Йорданка Фандъкова:

1. Да се преразгледат всички разрешения за тротоарно право така, че заведенията да не окупират и ограничават достъпа до пейките и клоцовете;

2. Незабавната оставка на главните архитекти на районите Триадица и Средец, както и тази на главния архитект на София – арх. Петър Диков, които са пряко отговорни за бутафорната атмосферата на столичното стъргало;

3. Веднага да се организира и създаде публично достъпен онлайн регистър на всички разрешителни за ползване на тротоарно право, издадени на територията на Общината, придружени от съответните схеми за разполагане на обектите, за да може обществото да знае как Общината управлява обществените пространства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.07 2015 в 16:03

NO MORE Fanduchita!

КРАЙ НА фандъциге за герберо-комунистите!

ДА ИЗМЕТЕМ ТОВА ГРОЗНО фандъче от кметството наесен!

Редно е начело на най-голямата община да застане истински, отговорен и коректен човек!

СТИГА ФАНДЪЦИ ЗА ФАНДЪЧКОВЦИТЕ!

22.07 2015 в 15:50
07/ какво точно направи Фандъкова за София? Я кривни по някоя пряка на същата бул. Витоша да видиш върху какво ще стъпваш..

Колко пъти ремонтират същия булевард за последните 2 години?

Състоянието на столицата ни продължава да е най-лошото в Европа и това след колко години Фандъци? Това, че и другите преди нея са били по-зле не е оправдание нали знаеш.

22.07 2015 в 15:50

А Фъндъкова не прави нищо за София


Напротив!
Този омразен селски кифлок ПРАВИ!
Прави това, което му нареди ТИКВАТА! Строго, точно, педантично, акуратно с хъса и тъпотата на дърта мома преподавателка по руски език.


22.07 2015 в 15:22

А Фъндъкова не прави нищо за София, освен да я приватизира тротоар по тротоар и дърво по дърво.

22.07 2015 в 14:46

Фандъкова колкото и да прави за София, с подобни казуси, с толериране на подобно поведение от страна на заведенията, даже бих казал с поощряването му (поради бездействие или лошо прикрито такова с поставяне на глоби само след сигнали от граждани, сякаш работата на инспекторите не е да обикалят и превантивно да налагат прогресивни санкции), плюе сама себе си и хубавото престава да се вижда. Нима не го разбира? Педагог е, толкова ли не се усеща ако не мисли за общественото благо, то поне за собствения си имидж да помисли...!? Не знам какво да кажа повече... Грозна картинка.

22.07 2015 в 13:54

И за това са виновни Пеевски, ДПС, Станишев, БСП, (и Орешарски), а най-много то всички Сидеров и АТАКА. Ръководи ги самият ПУТИН.

А може и лично Тиквочев да е поел ангажимент да станат ПЕЙКИТЕ НЕДОСТЪПНИ, и го изпълнява чрез неговата слугиня, бивша провинциална деЦка учителна, назначена за кметица на София.

Вече човек съвсем се обърква, и не знае КОИ СА ДОБРИТЕ И КОИ СА ЛОШИТЕ? Дано по-скоро приемат СЪДЕБНАТА РЕФОРМА и всичко ще се оправи. Омерзен съм.

22.07 2015 в 12:06

ГАРАНТИРАНО ОТ герб!

22.07 2015 в 12:03

абсолютно съм съгласен, това е безобразие, да не говорим за факта, че наистина прилича на провинциално стъргало! Не мога да разбера целодневно пребиваващите и издържащи се май от бързи кредити кифли и метро мъжленца, които смятат за много "файнско" минувачите почти да им плюят в чиниите, преминавайки през масите на които са разположени с противно самодоволство?? И кой реши, че тротоарите трябва да са заети от масите на тези найлонови през зимата кръчми, след като беше редно те да са ситуирани в средата, а хората свободно да се разхождат с децата си по тротоарите??? Оставка за този главен архитект незабавно и за тези, които явно го покровителстват, защото София стана непоносимо грозна и това е видно , колкото и на някои да не им харесва подобно мнение!

22.07 2015 в 11:58

Крадливото леке Диков отново е преял с рушвети... нема к'во да се лъжем!

22.07 2015 в 11:43

Витошка беше направена единствено в услуга на заведенията по нея. Махнаха трамвая, който се ползваше много, защото спирките на метрото са на разстояние от 2 спирки на трамвая и живущите трябва да се "разходят" до Сердика, за да стигнат до НДК. Можеше да се пусне ретро трамвай с една мотриса, която да обслужва тези две премахнати спирки. Щеше да е красиво и да стане емблема на София. Да, ама никой не мисли за хората, които са вече там и живеят там отдавна. Мисли се за тези които ще идват да пълнят кафенетата и магазините. Както винаги. Защо ги няма вече велоалеите? Защото отново пречеха и ограничаваха полезната площ на кафенетата. Оставка на Диков и сие пасмина ненаяла се.