Quantcast

Протестна мрежа към полицаите: Молим Ви, не бъдете с тях, не пазете марионетки

OFFNews Последна промяна на 04 декември 2013 в 14:36 3775 29

Полицаи срещу протестиращи на обсадата на парламента. 12.11.2013 г. Снимка: Сергей Антонов
Полицаи срещу протестиращи на обсадата на парламента. 12.11.2013 г. Снимка: Сергей Антонов

Протестът ни е и за вас - така е озаглавено обръщение на активистите от Протестна мрежа, адресирано към полицаите, охраняващи антиправителствените демонстрации.

"Знаем, че бихте рискували прехраната на семействата си, ако застанете до нас. Но Ви молим – не бъдете с тях. Спрете да пазите марионетки, които разпределят данъците ни в непочтени схеми в угода на себе си и тайните си покровители", пишат протестиращите. 

Публикуваме текста едно към едно:

"Ние, протестиращите повече от 170 дни, гледаме на Вас като на съграждани и приятели. Въпреки заповедите, които сте длъжни да изпълнявате, и които са нечии “опорни точки”, целящи да създадат напрежение помежду ни, въпреки че стоите срещу нас с палки и маски, Вие сте наши сънародници. В летните жеги Ви носехме вода, защото целодневно охранявахте т.нар. „демокрация“, която се страхува от собствения си народ и повече от половин година Ви използва за жив щит. Ние протестираме и за Вас – за да имате нормални и европейски условия на труд, а не да бъдете евразийска милиция, изправяна да малтретира българските граждани, за да опази властта на малцинството.

 Ние, протестиращите, казахме “стига”. Искаме правила, отговорност и морал. Борим се с хора, преминали всички граници на търпимост, с политици с поведение на постмодернистични мутри и с техните кукловоди.

Знаем, че бихте рискували прехраната на семействата си, ако застанете до нас. Но Ви молим – не бъдете с тях. Спрете да пазите марионетки, които разпределят данъците ни в непочтени схеми в угода на себе си и тайните си покровители. Не позволявайте да Ви използват за лична изгода, в нарушение на законите, които всъщност сте призвани да защитавате.

 Обръщаме се към служителите на МВР, които са принудени да охраняват протестите, за да знаят, че ние, гражданите на България, които протестират, разбираме напълно ситуацията, в която се намираме заедно."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.12 2013 в 09:42

Не е Вили този, заради когото си изпуснах самолета! Вили е ходил на избори. Вили може и да не е доволен от резултата им, но Вили спазва законите! Не пречи на никого, не унищожава публична собственост, не кърти павета и плочки, не чупи прозорци на министерства!
Вили иска отговор, Вили иска теза, какво да се направи, какво предлагат орките? И те закономерно не предлагат НИЩО, защо са импотентни( ако и да се бият в гърдите, че били еманацията на българската нация, каймака така да се каже, най-стойностната част от българЕте). Та те не предлагат нищо, защото са там с една цел - да си вземат паретата, дневната надница. Ония парички, които ги нямаше на февруарските протести, когато роско чехлюто за малко за намаже асфалта на Раковска в опита си да яхне протеста. Още му държи влажно на комсомолчето миризливо! Същите парички, които ги нямаше на 14/06/2013!
Това е истината. И не Вили трябва да предлага нещо, защото Вили иска само да му позволят да се придвижва нормално, да работи, да си плаща кредитите и ако може да успе в това, което прави.
Миризливите орки са тези, които трябва да предложат нещо. Казвам миризливите орки, а не СТУДЕНТИ, и под този знаменател слагам всички псевдостуденти, интелектуални ипмвотенти (като генов, цонева, вълков, добромирова, безуханова, плевнелиев, борисов, пръмова, вълчев... и т.н.) и обикновени надничари, на които им е все едно за кого ще бият тъпана, важното е да има кинти.
Та какво предлагате?

05.12 2013 в 09:30

баранко, леко момче, че да не те подстрижа втори път тая година.

05.12 2013 в 09:26

Ти литиш към нея като куршум с намазани с вазелин и широко разтворени бузи. ЯСно, но ние, истинските мъже не си падаме по педалските ви изпълнения. Желаям да отстояваме и живеем в една НОРМАЛНА, ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРИЯ!
И си земи повечко гумички пешко, иначе прав ти път.

05.12 2013 в 07:43

WILI

A Вие какво предлагате.Хайде,споделете,моля.

05.12 2013 в 07:40

WILI,и да казвате и да не казвате май добре си живеете.

Браво,много добре.Стойте си в концлагера България.
Или партията Ви е изпратила на хубаво място.
Студено е на много хора в България,защото 70 години живеят в мизерия,но
това ама никак не Ви интересува. Имате ли парно,добре ли сте?

05.12 2013 в 06:25

Защото към американска никой не те тика с палки и щитове, червен парцал!

04.12 2013 в 22:06

хей ,вие от КОМУНюзд.бг.кажете си кой ви финансира,за да се досетим защо допускате откровени цинизми ,а триете панически всичко ,което отваря очите на народа?този принцип "отдушник дай,но остани верен на партията кърмилница ",явно е вашето верую...сбогом ,самоцензурливи...

04.12 2013 в 21:38

твърд комелекторат+поласкани с 5лв. пенсионери(2000000)+турци+циганите+лумпените ,дето искат на успелите парите+мрежите и триковете (неизчерпаеми и ресурсно и властово осигурени)на ДС+националисти от най-долна проба +доосвобожденската"интелигенция"в училища и вузове +страхливите от това,че масово сеплашат с уволнения за "неправилна" полит.дейност+помощта на съдебно-прокурорската власт+помощта от КГБ+безразличието на сащ и европа+тотален популизъм+подходяша кадрова политика+разединено дясно+услужливи медии+смачкан народ +полицейщина+цирк,а не протест ,срещу липсваща ,мислеща средна класа .ега ти баланса...а изборите чукат на вратата.и това ако е държава ,и това ако е народ..ядем вносни зеленчуци(най-вече праз)и чакаме някой отвън да дойде да ни оправи..ЧАКАМЕ ТЕ ,ГОДО!

04.12 2013 в 20:33

Бе да ги командироват сички урко-протестъри в Киев, щото в София се осраха, сега да се осерат и там. То па толко безлична паплач, за нищо неспособна, тръгнали да ми свалят комунизЪма.

04.12 2013 в 19:21

Хайдеее, отново виновни полицаите. Имате претенции за умни хора, а искате да оборите основни правила, които регулират взаимоотношенията в обществото. Утре вие ще застанете начело на държавата и някой друг ще ги призове да напуснат поста си, защото не сте им увеличили заплатите или защото ще ги съкратили, например. Крайно време е да разберете, че между политическите и идеологическите възглед на хората, упражняващи тази професия и служебните им задължения често има голяма разлика. След толкова месеци дандании да бяхте създали и задействали нова партия и тогава, ако полицаите ви харесат ще гласуват за вас.