Протестът, ден 34: ''Нека пречим на когото трябва!'' Обсада на Съдебната палата и министерства от днес до падане на кабинета

OFFNews 11 август 2020 в 13:12 3934 1

Снимка Архив OFFNews

Призив за обсада на Съдебната палата и държавни институции от днес до 1 септември отправи "Отровното трио".

"Призоваваме ви да обсадим и опънем палатки пред всички възможни държавни учреждения: Съдебната палата, Министерство на отбраната, правосъдието, туризма, културата, спорта, финансите, труда и социалната политика, министерствата на вътрешните и външните работи, Европарламента! Докато свалим правителството!" - пише триото - Бабикян, Хаджигенов и Минеков.

"Блокадата на кръстовищата несъмнено е ефективна, защото привлича общественото внимание, но, в същото време, се превръща в още една причина за несъгласие и разединение помежду ни, която управляващите използват срещу нас. Нека обсадим ключовите институции и да пречим на когото трябва!

Разкажете на близките и приятелите си, които се информират предимно от националните телевизии какво всъщност се случва и доколко информацията, която получават, е манипулирана! И най-важното - защо ИМА СМИСЪЛ от това, което правим заедно! Всекидневно постигаме развитие в изпълнението на исканията си и това е видно за всеки един човек, дошъл да подкрепи протестите на живо! Правителството е все по-безсилно, действията му - все по-отчаяни.

Нуждаем се от още по-цялостно и безкомпромисно присъствие! Ако се организираме да блокираме изходите на държавните граници, исканията ни ще се изпълнят за едно денонощие!", се казва още в текста.

Началото на блокадата е 17 ч. днес, сряда, Съдебна палата.

Два часа по-късно започва 34-ият протест със сборен пункт: фонтана пред парадния вход на президентството.

Исканията остават същите: оставка на третото правителство на Бойко Борисов; оставка на главния прокурор Иван Гешев; машинно и електронно гласуване; свикване на Велико Народно събрание с цел промяна на Конституцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

1

General Failure

12.08 2020 в 15:49

Хубаво и да си протестиращ. Пиваш си биричка и си лафиш до късна доба. Намираш си жертва и си измисляш доводи, здравият разум не е в дефиницията на протестиращ. Получаваш оставката, какво следва? Думичката Борисов се заменя с Хаджигенов и пак си там от където си тръгнал, но с нов плакат и ново име на него. Има ли алтернатива? Да не взимаш и да не даваш подкуп, да спазваш законите, да уважаваш другите ... неее не е за мен, аз съм на протеста.
 
X

Да помогнем на украинските деца!