Протест срещу Гешев, ПИК свиква контрапротест в негова подкрепа

OFFNews 10 септември 2019 в 07:39 12905 2

Снимка Архив

Протест и контрапротест - против и в подкрепа на единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев ще има в София днес.

"Марш за право и свобода" срещу безалтернативната номинация на Гешев организира днес инициативата "Правосъдие за всеки".  Митингът-шествие стартира от Съдебната палата в 18 часа. Маршрутът на недоволните преминава по бул. "Витоша", "Патриарх Евтимий" до Попа, по бул. "Васил Левски" до Софийския университет и по жълтите павета до парламента. 

Време е да се ядосаме наистина! От името на Главния прокурор вече дори ни заплашват с всички позволени от Закона средства, защото отстояваме правата и свободата си?! Начало на есенните протести срещу порочната и цинична "процедура" за избор на нов главен прокурор и ЗА реформи в Прокуратурата, независимо правосъдие и свобода на словото! Призоваваме за организиране на събития и в други градове, на които ще окажем съответния съпорт", пишат от "Правосъдие за всеки" на страницата си във Фейсбук. 

"Марш за законност: "За" Гешев, против олигархията" организира агенция ПИК от 17 часа на площад "Независимост" днес. 

Маршрутът е от площад "Александър Батенберг" до сградата на Булбанк.

Елате, братя, със семействата си, с плакати, лозунги, намислени слова и речи - защото думата ще получи всеки желаещ. Всеки ще може да си изплаче болката по озлочестената от мафията Майка България!, уверяват организаторите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

2

idda

10.09 2019 в 11:06

Не го наричайте "Контрапротест", ако обичате, така изкривено придавате тежест на дежурния фарс! Наречете го "Фалшив протест" или "Задължителното присъствие на няколко псевдожурналисти в подкрепа на статуквото, организирани от олигархията".

152

1

Socerez

10.09 2019 в 08:27

Пик подкрепя Гешев! !!!! Е по-ясно нема как да ви стане! Всички на протеста срещу него!