Протест на жители от няколко села заради критичното състояние на пътя Елена - Сливен

OFFNews 09 май 2022 в 08:27 1157 0

Снимка Стопкадър: бТВ

Жители на няколко села излязоха на протест заради критичното състояние на пътя Бяла-Елена-Търново. Те искат рисковият участък да бъде ремонтиран. 

Хората от пет сливенски села протестират срещу разбития участък от републиканската пътна мрежа. Те твърдят, че са откъснати от света, а, по думите им, линейките минават 40 километра от Сливен за повече от два часа.

Според областното пътно управление има изготвен проект и започва ремонт на 11 май, като се очаква за 10 месеца трябва да е приключил. Местните обаче са готови отново да излязат на протест, ако на 11 май нищо не се случи.

Пътят е републикански и води до Велико Търново, но в някои отсечки е непроходим - изровен и без мантинели. Шофьорите чупят колите си и заравняват дупките сами.

"Това, че живеем в Балкана, не значи, че живеем на Марс. Това ми коства на годината два пъти ремонт на преден мост", каза Станимир Петров пред бТВ. 

Друг протестиращ разказва, че е възпитател в училището в село Стара река и пътува всеки ден от Сливен: "Единият път пукнах двете гуми, останах на пътя. Обадих се на кмета, той дойде и ме издърпа. Пуснах жалба до общината, обаче парите за гумите ми няма да бъдат възстановени". 

Според Областното пътно управление в Сливен ремонт на пътя ще започне на 11 май, като за 23 км са осигурени 23 милиона европейско финансиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови