Протест "Имунизирай България срещу Волен" пред Съдебната палата

Елица Мартинова 08 януари 2014 в 13:35 13324 13

Във фейсбук се разпространява макет за маска по повод протеста

След като поддръжниците на Сидеров се оттеглиха по бул. "Витоша" в посока пл. "Славейков", няколко десетки демонстранти срещу него се събраха на входа на Съдебната палата на протест под надслов "Имунизирай България срещу Волен".

Към 14 ч около 50 души скандираха срещу националиста, като традиционният лозунг "Извинисебе" вече e в по-актуален вариант: "Еxcusez-moi".

Хората се подписаха в сигнала до главния прокурор по повод последните действия на Сидеров.

В района все още има засилено полицейско присъствие, но движението не е спряно. 

Възникна и лек конфликт между протестиращи и екипа на телевизия "Алфа". Репортерите й настояваха да получат коментар от присъстващите. Хората обаче отказаха да говорят пред камерата. Помежду си те коментираха, че медията, която претендира да е телевизия на истината, често реже материалите си така, че манипулира зрителите.

В демонстративна акция журналистът Найо Тицин излезе от Съдебната палата в усмирителна риза и маска на Сидеров - същата дегизировка, с която през лятото премина огражденията на парламента и бе арестуван. Пред журналисти Тицин обясни, говорейки от името на Волен, че са му поискали имунитета, защото се държи "девиантно". 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!