Протест блокира пътя към Румъния при Шабла за празниците

Димитър Генчев Последна промяна на 29 февруари 2016 в 14:55 6495 3

Снимка http://dobrich.topnovini.bg/

Пътят към Румъния при Шабла ще бъде блокиран на 3 и 4 март, от 10 до 12 часа, научи OFFNews. Причината за това е недоволството на строителни работници, които все още очакват да им бъдат изплатени общо 300 000 лева за ремонт и обновяване на стадиона в Шабла.

Фирмата-изпълнител – „Тераком инженеринг”, с регистрация в Пловдив, е получила за поръчката 4,3 млн. лева, като тя е по европейски проект. После, нарушавайки договора, тя наема подизпълнители, на които и до ден днешен дължи въпросните 300 000 лева. Отделна тема е въпросът, че Шабла е чудесен морски град, но по кой начин ще напълни стадион за 5000 човека при далеч по-малко население.

OFFNews предупреди за назряващия конфликт още преди 10 дни. Парите са взети на 19.12.2015 г., но не са платени. „Не ни остана друг изход и ще блокираме пътя към Румъния. Писах писма до всички, включително до посланици от ЕС, до Парламентарни групи, никой не ни обръща внимание. Проведохме разговори с посредничеството на г-н кмета, които останаха без резултати, в следствие на интереси които бяха извън масата на преговорите. Ние тук разчитаме на тези пари, които сме си ги изработили и няма да търпим да се подиграват с нас”, заяви Илия Чакъров, собственикът на фирма „Логос” – подизпълнител на проекта.

„Не сме само ние! Има много фирми от Каварна и Шабла, които работиха и сега са пред фалит. Това, ако не е беззаконие, не знам какво е закон вече. Затова и отиваме на тази крайна мярка”, продължи Чакъров.

"Обръщаме се към премиера, г-н Борисов, моля Ви прекратете това беззаконие и върнете вярата на хората в държавността и защитете европейските средства изразходвани по тоя грабителски начин".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.03 2016 в 00:38

Ей този Илия Чакъров дето реве ,знаете ли на колко хора има да дава пари.Реве а на колко хора изгори душите,забрави.Чакъров ако четеш,има господ да знаеш... здравето ти ,семейството ти ...а на хората на който дължиш пари те къде да се оплачат.Истината е че и ти си един МОШЕНИК

29.02 2016 в 21:04

Аз съм за протеста, твърдо! Не може да се лигавят с хората,които разчитат на тези,дори и мизерни пари. Да ,на протеста, подкрелям го!

29.02 2016 в 16:59

В нормална държава в такива ситуации съдиш възложителя докато не им посинеят венците и после продължаваш да ги съдиш. За съжаление, дори и в нормалните държави това често не ти помага особено, като фалираш докато чакаш съдът да вземе решение. В България си е упражнение по налудничав оптимизъм.