Заплашват с блокада и пътя към Румъния

OFFNews Последна промяна на 20 февруари 2016 в 14:15 7874 3

Снимка shabla.info

Не само пътят за Гърция, но и този към Румъния може да бъде блокиран, след като строителни фирми не си получават и до ден днешен парите за направения по европейски проект ремонт на стадиона в Шабла.

Сумата е 300 000 лева. Фирмата-изпълнител "Тераком инженеринг" е получила цялата сума за проекта, която е около 3 млн. лева без ДДС, но не се е разплатила със своите подизпълнители.

Това са компании от Каварна и Шабла, които от своя страна имат кредити и задължения към доставчици и служителите си. Проектът е отчетен през декември 2015 г.

Тези компании се питат къде ли са отишли платените пари и защо не са преведени по сметките им 300 000 лева за свършената от тях работа.

Затова те заплашват, че ще блокират в най-скоро време пътя към Румъния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.02 2016 в 09:35

Така е с "ведомствените проекти"!

20.02 2016 в 23:15

Хубаво ти дължат пари, ама имаш ли надлежени документи по сделката? Ако имаш и ако длъжникът има някаква собственост - дело, ЧСИ и гледай какво става.

После идват разревани за споразумение, щото дългът нараства с лихви (ОЛП + 10пункта), съдебни разноски адвокатски хонорари и такси на ЧСИ.

След като им изпукам запорите и възбраните, не ги и гоня да си плащат, щото си текат 10% лихва. Коя банка ти ги дава...

20.02 2016 в 15:07

Е малко прекалено е това. Не е редно обикновени граждани да страдат заради задължения към фирма просрочени с няколко месеца. Да блокират кмество, да освиркат министри/премиер на някое публично събитие, ама чак да блокират граница, айде стига. Проблемът с гръцката граница е отделен и там подкрепям блокиране на границата. И на мен ми дължат пари от около 6 месеца за свършена работа, но няма да блокирам асансьора на блока.