КНСБ организира протест на 20 ноември

OFFNews 13 ноември 2013 в 13:32 2400 1

Пламен Димитров, председател на КНСБ. Снимка: БГНЕС
Пламен Димитров, председател на КНСБ. Снимка: БГНЕС

 

КНСБ организира протест на 20 ноември. Това съобщи председателят на Националния стачен комитет Валентин Никифоров.

Планираме да се съберем на площад „Македония“ в 8.30 часа, а към 11.15 часа ще започне шествието, обясни Никифоров.

Ще връчим на здравния министър Таня Андреева декларация с исканията на здравните работници. След това ще продължим до Министерския съвет, където делегация ще внесе декларация, допълни той.

По думите на Никифоров основния протест ще се проведе в 12.30 часа на бул. „Цар Освободител“.

Няма да допуснем в нашия митинг да се включат протестиращи и контрапротестиращи. Няма да има никакви политически изказвания, категоричен е Валентин Никифоров.

Това, което КНСБ ще направи другата седмица, е нашият предупредителен знак към всички управляващи, посочи председателят на КНСБ Пламен Димитров.

51% от нашите членове ще проведат протести. Нагласите за национална стачка на работното място са под 20%, уточни Димитров.

По думите му такива предложения са отправени и към КТ „Подкрепа“. Трябваше да се оформят национални протестни действия, но КТ „Подкрепа“ имат нужда от още време, за да решат“, коментира той.

На 11 ноември КНСБ и КТ “Подкрепа” обявиха, че имат намерение да излязат с общ национален стачен комитет поради необходимостта от съвместни действия при създалата се социално-икономическа ситуация в страната. Планираната за днес съвместна пресконференция на лидерите на двата синдиката обаче беше отменена заради опасения за „въвличане в сценарий“. 

Не намираме основание да излизаме от социално-икономическия периметър и да вземаме страна в съмнителните политически и олигархични войни, които текат в момента, заявиха от КТ "Подкрепа".  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!