Полиция огради МС и парламента преди протеста на 'Възраждане'

Ако има провокатори, те ще бъдат изпратени от МВР, заяви Костадин Костадинов

OFFNews 23 февруари 2022 в 10:07 2554 1

Снимка БТА

Метални ограждения са поставени около Народното събрание и Министерския съвет, a полицейското присъствие е засилено преди началото за планирания за днес преди обед протест на "Възраждане" срещу противоепидемичните мерки и зеления сертификат.

Началото на демонстрацията е обявено за 11 ч. пред Министерския съвет.

Това ще е вторият протест на "Възраждане". При предишния на 12 януари демонстранти се опитаха да влязат в сградата на парламента.

„Хаби се обществена енергия за нещо, което очевидно не е най-големият проблем на нашата страна“, каза тази сутрин лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Сред причините протест да се състои, независимо от обявеното от здравните власти поетапно отпадане на мерките до 20 март, той посочи това, че от утре отпадат ограниченията за влизащите, но не и за работещите в обществени обекти и те ще продължат да си плащат, за да работят. Като следващ мотив той посочи тестовете на учениците, които той определи като „доказано неефективни и безсмислени“.

„Ако има провокатори, те ще бъдат изпратени от МВР. Това е стара практика. Някои практики не умират. Разлика между новия ГЕРБ и стария ГЕРБ и в това отношение не виждам. Днес ще се подготвим да няма провокации от страна на МВР“, добави Костадинов.

До северния вход на парламента, откъдето влизат народните представители, да изразят своето недоволство от отпуснатите средства тази сутрин дойдоха служители на музеи и галерии. Те настояват за повече средства за заплати и за функционирането на музеите. Днес депутатите гледат на второ четене закона за държавния бюджет.

Вчера на същия вход отидоха майките от "Системата ни убива", които успяха да убедят депутатите за нуждата от увеличаване на помощта за хората с увреждания. Това стана факт след предложение на управляващата коалиция при гласуването на бюджета на държавното обществено осигуряване на второ четене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови