Отново протест в Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър

OFFNews 17 септември 2023 в 18:44 1372 0

Димитър Малинов

Снимка БГНЕС/Валентина Биларева

Димитър Малинов

Под надслов "Справедливост за Митко! Аз съм Митко и няма да мълча" десетки жители на Цалапица излязоха отново на протест на кръстовището на Орта Хан по пътя Пазарджик – Пловдив, предаде БНР. 

Протестиращите скандират "Съд и затвор" и "Убийци".

Те призовават за подкрепа в исканията им за справедливо наказание на виновниците за зверското убийство на Димитър Малинов, както и за повече прозрачност в работата на институциите.

Димитър Малинов бе убит на 20 юли. Тогава, около 23 часа, излиза от дома си, като казва, че ще се върне. Същата вечер на видеозапис на общинска камера се вижда как  се качва в черен автомобил с неясна регистрация. На 27 юли тялото на Димитър е открито в гроб, засипан със строителни материали.

Обвиняемият по случая - 30-годишният Рангел Бизюрев - е избягал от България четири дни след убийството. Впоследствие стана ясно, че 19-годишните близнаци Борислав и Валентин Динкови са помогнали на Бизюрев, като са скрили тялото на Димитър край селото. Динкови в момента са обвинени от прокуратурата за укривателство.

Във връзка със случая министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на директора на областната полиция в Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на Районното управление в Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!