Над 50 коли в протестно шествие в Бургас срещу цените на винетките

OFFNews - Бургас 05 декември 2015 в 16:46 2545 1

Снимка OFFNews

С по-малко участници, но с нестихващ ентусиазъм, бургазлии излязоха с колите си на протест срещу високите цени на винетките. Около 50 автомобила стартираха от бензиностанция на изхода за града към София, а в последствие към тях се присъединиха и други поддръжници на каузата.

С движение по пътя за магистралата със средна скорост 10 км/ч. протестиращите блокираха за повече от час движението по него. С развети от колите български знамена, надути клаксони и облепени с различни надписи, колите се движиха до разклона за нефтената рафинерия, след което поеха обратно към Бургас.

На протеста не бяха забелязани „Порше“-та, но гражданите се надъхваха с песента на Слави Трифонов „Нема такава държава“, звучаща от колите им.

Бургазлии настояха за пореден път цената на винетните стикери да бъде върната на старата си стойност. Те не приемат мотива, че заплатите са вдигани, а винетките – не, защото поскъпването на всички други стоки е „изяло“ увеличението на доходите на българина. Отделно, протестиращите подчертаха, че пари за ремонти има и те са предвидени в акциза на горивата. А за ремонтите на пътищата е необходим строг контрол, категорични са те.

„Надяваме се, че ще ни чуят“, заяви организаторът на протеста Николай Димитров, председател на местната Асоциация в защита на дребния и средния бизнес.

Протести се състояха и на още няколко места в страната, сред които Враца и Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!