Quantcast

Миньори водени под строй и с "опорни точки" на протест срещу президента

Последна промяна на 16 декември 2013 в 08:46 2571 27

Протест срещу намерението на Плевнелиев да наложи вето върху таксата от 20% върху приходите на слънчеви и вятърни централи.

Снимка Сергей Антонов

Протест срещу намерението на Плевнелиев да наложи вето върху таксата от 20% върху приходите на слънчеви и вятърни централи.

 

Миньори от мина "Бели брег" край Драгоман са водени под строй по заповед на преките си началници на протеста в петък срещу президента Росен Плевнелиев заради намерението му да сезира Конституционния съд заради въвеждането на 20% такса върху доходите на фирмите.

Това показа разследване на Нова телевизия, излъчено тази сутрин.

 Пред камерата един от работещите в мината казва:

"Нашият пряк началник се обади. Каза, че трябва да отидем на протест в София пред президентството в подкрепа на закона за облагане с 20% данък върху доходите на производителите на зелена енергия. Трябваше да отидем максимално много".

На въпрос дали ще има санкции, ако някой откаже да отиде, мъжът отговаря "Може би ще има, никой не смее да откаже. Или санкциониране финансово, или уволнение".

"Организирано е с автобуси. Сутринта тръгваме, отиваме, протестираме и се прибираме", разказва още мъжът.

В уречения ден петък пред скритата камера на телевизията се случва точно това, което е описал работещият в мината. Служебен автобус взема миньорите от входа на мината в петък в 11 ч. По пътя си взема и други миньори.

В автобуса на миньорите се раздават листове с "опорни точки".

"Дава ни се лист, в който си вписваме имената и толкова. Дават ни листче, в което пише какви са исканията на протеста, за какво сме отишли да протестираме, ако ни попитат журналистите", разяснява работещият в мината пред камерата на Нова тв.

На протеста репортер на Нова пита протестиращите защо са там. Една от жените дословно рецитира "опорните точки". Другите не са толкова добре подготвени. Пренасочват питащия репортер към същата жена, която по-рано е рецитирала. На въпрос дали наистина мисли така тя отговаря утвърдително.  "Като сме миньори, това не значи, че сме толкова изостанали. И ние гледаме телевизия", казва жената.

Заместник изпълнителният директор на мината Михаил Михайлов отрече  пред Нова тв някой да е организирал и извозвал миньорите, а също обясни, че не знае някой да им е давал опорни точки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.12 2013 в 19:02

... още един ден в територия Опорноточкия.

16.12 2013 в 17:33

др.радев,наистина ли си такъв осран червен боклук . кой номер гащи носи женати , може и на дъщеря ти.

16.12 2013 в 14:32

Никой за нищо не ми плаща. За какво ми плащат, защото съм нна различно от твоето мнение ли? Май не си много демократичен

16.12 2013 в 13:10

деси, ти ли си дежурна на амбразурата? Накрая ще ви оставим тук само щатните драскачки, да се замеряте с опорни точки. Пък като има ахмаци да ви плащат.

16.12 2013 в 13:03

Вижте ни министрите - как да живеем нормално като оставяме най-простата, крадлива прослойка да ни управлява?

http://gospodari.com/?go=video&p=detail&videoId=9055

16.12 2013 в 13:02

Истината е, че хората ги е страх да не останат без работа заради Плевнелиев, той парици за него си си има

16.12 2013 в 12:27

Борят се да останат на работа, затова изпълняват нареждането да отидат на протест. А не за да защитят въгледобива, както се опитвате да спекулирате. Аз също писах, че ги разбирам защо го правят. Реално тези хора са изнудвани да говорят неща, които не мислят. Постановка е!

16.12 2013 в 12:24

Мисля, че всичко това е нагласено нарочно и се надявам Плевнелиев най-накрая да обърне внимание не на приятелите си олигарси, а на народа , на който е президент.

16.12 2013 в 12:24

ако няма какво да ядеш, какво ще направиш бе

16.12 2013 в 12:23

ти ако няма какво да ядеш какво ще правиш? Цял живот това работят, семейства имат, плюс това това е нагласен скандал
 
X