Миков: Февруарските протести имаха кауза, сегашните – не

Елица Мартинова 21 декември 2013 в 12:56 2536 4

Михаил Михов
Михаил Михов

„Февруарските протести бяха за тези неща, които в момента се случват като политика на правителството. (…) Протестите са атестатът за демократична България, но тогава, когато добре формулират своите искания, защото тези протести, които казват само „Оставка, тръгвайте си!“, без нищо друго, трудно мога да ги сложа в политическата сфера“.

Това заяви пред „Дарик“ председателят на Народното събрание Михаил Миков. Той призова протестиращите в момента да формулират разумни искания, които властта да се опита да изпълни.

Миков потвърди, че европейските избори ще бъдат от голямо значение за политическата обстановка в страната.

„Ако правителството срещне подкрепа и на европейските избори чрез гласуването на гражданите за социалната политика, за политиката в областта на енергетиката, реиндустриализацията и другите политики, които бяха прокарани есента и лятото на тази година, то тогава може да се продължи напред“, каза Миков.

Той обаче обърна внимание, че при всички нови избори има технологично време, което остава празно от гледна точка на управлението.

Миков заяви, че въпреки сложната политическа обстановка, парламентът е изключително ефикасен.

По думите му разделението в политиката може да бъде преодоляно чрез фокуса върху една обща кауза, каквато е социалната политика за правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews